Σύνδεση

Σύνδεση

Alessandro Barbero

Ο Alessandro Barbero γεννήθηκε το 1959 στο Τορίνο. Διδάσκει Μεσαιωνική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Πιεμόντε, με έδρα στο Βερτσέλι, και είναι συγγραφέας πολυάριθμων ιστορικών βιβλίων και μυθιστορημάτων. Το 1996 του απονεμήθηκε το ιταλικό λογοτεχνικό βραβείο Strega, ενώ το 2005 η Γαλλική Δημοκρατία του απένειμε το μετάλλιο του «Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων» (Chevalier de l'ordre des Arts et des Lettres).

Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά, και τα τελευταία χρόνια έχει συχνή παρουσία σε τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ όπως και στο διαδίκτυο, όπου οι διαλέξεις και τα μαθήματά του σχετικά με ιστορικά θέματα γνωρίζουν πολύ μεγάλη επιτυχία. Με την έκδοση του βιβλίου «Ιεροί Πόλεμοι: Σταυροφορίες εναντίον Τζιχάντ» από τον εκδοτικό οίκο Historical Quest ο Ιταλός ιστορικός και συγγραφέας Alessandro Barbero έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Ο/Η Alessandro Barbero έχει γράψει το βιβλίο:
Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.