Σύνδεση

Σύνδεση

Ποιοί είμαστε

williammorris«Quest»: αυτός είναι ο αγγλικός όρος της Αναζήτησης στη μυθολογία και στον μυθιστορηματικό κόσμο. Ένα δύσκολο ταξίδι, μια επικίνδυνη περιπέτεια, μία σχεδόν αδύνατη αποστολή με στόχο την κατάκτηση ενός επιτεύγματος, το οποίο συχνά δεν έχει παρά μόνο συμβολική αξία. Ο ήρωας που αναλαμβάνει αυτή την Αναζήτηση πρέπει να υπερβεί αναρίθμητα εμπόδια στο ταξίδι αυτό για να πετύχει τον στόχο του. Όμως στο ταξίδι αυτό συναντά ενδιαφέροντες ανθρώπους, γνωρίζει εξωτικούς πολιτισμούς και πανέμορφους τόπους. Στο τέλος της Αναζήτησης, ο ήρωας ίσως έχει καταφέρει να κατακτήσει τον στόχο του, ίσως όχι. Όμως το βέβαιο είναι ότι είναι πιο πλούσιος σε εμπειρίες, γνώση και αρετή. Αυτός ήταν ο σκοπός της δημιουργίας του Εκδοτικού Οίκου «Historical Quest», ένα ταξίδι στον κόσμος τη γνώσης και της επιστήμης. Οι «ιππότες» του, οπλισμένοι με τις αρετές της εντιμότητας και του θάρρους, έχουν αναχωρήσει σε αναζήτηση της αλήθειας και της γνώσης.

Ο Εκδοτικός Οίκος «Historical Quest» εκδίδει βιβλία σχετικά με την ιστορία, που καλύπτουν μία πλούσια θεματολογία από την αρχαία ως τη σύγχρονη περίοδο, ελληνική και παγκόσμια, την αρχαιολογία, την ιστορία των τεχνών και του πολιτισμού και τα διεθνή θέματα. Στόχος του Εκδοτικού Οίκου μας είναι η παρουσίαση της ιστορίας και της γνώσης, εν γένει, με τρόπο κριτικό και ισορροπημένο, ώστε να μπορεί ο αναγνώστης των βιβλίων μας να κρίνει μόνος του και αβίαστα τα ιστορικά γεγονότα.

Καλώς ήλθατε λοιπόν στην ιστοσελίδα μας! Ελπίζουμε να απολαύσετε τις περιηγήσεις σας στον χώρο της ελληνικής και της παγκόσμιας Ιστορίας, και κάθε ιστορική «κατάδυση» στα βιβλία μας να σας κάνει πλουσιότερους σε εμπειρίες και γνώσεις!

Η Ομάδα μας

Γενική Διεύθυνση
Γιάννης Χρονόπουλος

Υπεύθυνος Marketing & Social Media
Σταύρος Χρονόπουλος

 

Οι Συγγραφείς μας

writing history 02

Με τον Εκδοτικό Οίκο Historical Quest συνεργάζεται μία πλειάδα συνεργατών, μεταξύ των οποίων καθηγητές πανεπιστημίων, ειδικοί ερευνητές και έμπειροι συγγραφείς. Σε κάθε βιβλίο αναλύουν και παρουσιάζουν πρωτότυπα, συναρπαστικά και για πολλούς άγνωστα θέματα της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας που ανήκουν σε μία από τις παρακάτω θεματικές κατηγορίες: Αρχαία Ιστορία, Μεσαιωνική Ιστορία, Νεότερη Ιστορία, Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία, Σύγχρονη Παγκόσμια Ιστορία

Επίσης, αναλύονται και παρουσιάζονται θέματα που αφορούν τις παρακάτω κατηγορίες:  Ιστορία Τέχνης, Πολιτισμός & Επιστήμες, Εκπαίδευση, Αρχαιολογία, Διεθνείς Σχέσεις και Οικονομία, Μάρκετινγκ, Πολιτική και Κοινωνία.

Γνωρίστε τους Συγγραφείς μας

 

Γεγονότα - Ορόσημα του Historical Quest

22 Νοεμβρίου 2010

Ο Γιάννης Χρονόπουλος ιδρύει το Ηλεκτρονικό Συνδρομητικό Περιοδικό Ιστορίας Historical Quest. Σκοπός του εγχειρήματος είναι η όσο το δυνατόν ορθολογική προσέγγιση της Ιστορίας και η διάχυση της γνώσης. Την προσπάθεια πλαισίωσαν μία πλειάδα ιστορικών που αρθρογραφούσαν συστηματικά για το ηλεκτρονικό περιοδικό.

2011

Το Historical Quest, παράλληλα με την έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού, εξελίσσεται και σε εκδοτικό οίκο έντυπων βιβλίων. Αφορμή για την αλλαγή στάθηκε η συνειδητοποίηση της ανάγκης για εμβάθυνση σε διάφορες θεματικές κατηγορίες και η προσέγγιση ενός ευρύτερου κοινού. Η προσπάθεια αυτή εγκαινιάζεται με την έκδοση του βιβλίου «Η Ρώμη και οι Γερμανοί».

2012

Μετά από την ευτυχή συνάντηση με τον Γιώτη Πριώνη –τότε πωλητή στο βιβλιοπωλείο «Πολιτεία»- εγκαινιάζεται η συνεργασία του εκδοτικού με το εν λόγω βιβλιοπωλείο κι ανοίγει ο ορίζοντας για συνεργασίες με πολλά άλλα βιβλιοπωλεία. Σήμερα ο εκδοτικός οίκος έχει συγκροτήσει ένα ευρύ δίκτυο διανομής μέσα από τη συνεργασία με όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και με επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ξεχωριστή θέση στις μνήμες όλων των παρευρισκόμενων και στις καρδιές αρκετών απ’ αυτούς έχει η υπέροχη και πρώτη μεγάλη παρουσίαση βιβλίου του εκδοτικού οίκου, του «Ρώμη & Γερμανοί», στον καλαίσθητο χώρο της γκαλερί «Θυρεός» κάτω από το πανάρχαιο και στοργικό βλέμμα της Ακρόπολης. Αναμφίβολα, εκείνη η αξέχαστη εκδήλωση δεν μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την ευγενική και ολόκαρδη υποστήριξη της ιδιοκτήτριας του «Θυρεού», Βασιλικής Θεοδωρακίδη. Πλήθος εκλεκτών καλεσμένων και φίλων παρευρέθηκαν εκείνη τη βραδιά, όπου συνδυάστηκε η γνώση με την χρήση υψηλής τεχνολογίας.

Την ίδια χρονιά εκδίδονται τα δύο επόμενα κι από τα πλέον επιτυχημένα βιβλία του εκδοτικού οίκου, το «Πόσο Αλήθεια Γνωρίζουμε το 1940;» του Νίκου Γιαννόπουλου και το «Η Αφήγηση ενός Μαχητή» του Ιωάννη Γκιώνη. Μεταφέρεται η έδρα του εκδοτικού οίκου από τη Χρυσηΐδος 66, στο Ίλιον, στην οδό Διγενή Ακρίτα 17, στη Νεάπολη Εξαρχείων.

2013

Ο εκδοτικός οίκος Historical Quest και το Ινστιτούτο Φρίντριχ Έμπερτ συνδιοργανώνουν την ημερίδα «100 χρόνια από τη γέννηση του Βίλι Μπράντ». Το συνέδριο πραγματοποιείται επιτυχώς με μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή πολιτικών, επιστημόνων, αναλυτών και δημοσιογράφων στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» με την ευγενική χορηγία του Χρήστου Μουτσούρη. Επιστρέφει η έδρα του εκδοτικού οίκου στη Χρυσηΐδος 66, στο Ίλιον, εξαιτίας των αντικειμενικά δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα.

2014

Η πρώτη συνεργασία με συγγραφέα εκτός ελληνικών συνόρων είναι γεγονός. Μεταφράζεται από τα Ιταλικά με την ευγενική χορηγία του «Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου» το βιβλίο «Πικρός Πόλεμος» του ιστορικού ερευνητή Giorgio Rizzo που αναφέρεται στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο1940-41 και συμπεριλαμβάνει ένα σημαντικό αριθμό από ντοκουμέντα και πληροφορίες από ιταλικής πλευράς.

2015

Μέσα σε τέσσερα έτη ενεργής παρουσίας στο χώρο του έντυπου βιβλίου, η παραγωγή του Historical Quest έχει ήδη ανέλθει στα 25 βιβλία. Αυτή τη φορά δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο της Ιστορίας, που ωστόσο εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό πυρήνα του προσανατολισμού του εκδοτικού οίκου. Οι θεματικές που έχουν προστεθεί είναι το Ιστορικό Μυθιστόρημα, η Ιστορία Τέχνης, το Σχολικό Βοήθημα και το Παιδικό Βιβλίο.

2016

Το έτος αυτό εγκαινιάζεται μια νέα εποχή εξωστρέφειας και επέκτασης του εκδοτικού οίκου, μέσα από τη συμμετοχή στις σημαντικότερες εγχώριες εκθέσεις βιβλίου, όπως στη 45η Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο και στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή σε εκθέσεις δεν περιορίζεται στα ελληνικά σύνορα της Ελλάδας αλλά επεκτείνεται και στο εξωτερικό, όπως στις Διεθνείς Εκθέσεις του Πεκίνου, της Φρανκφούρτης και της Μόσχας.

Επίσης επισφραγίζεται μια ακόμη διεθνής συνεργασία με τη μετάφραση στα Ελληνικά των έργων του Ιάπωνα ιστορικού Αυγουστίνο Κομπαγιάσι «Η Ιαπωνία στον Πόλεμο του Ειρηνικού» (2016) και «Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος στη Μεσόγειο» (2019).

Την ίδια χρονιά ένα ακόμη σημαντικό γεγονός για την ιστορική πορεία του εκδοτικού οίκου αποτελεί η παρουσίαση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά του βιβλίου «Στη σκιά του Ποσειδώνα – Η Ανταρσία του Α/Τ Βέλος» του απόστρατου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού και αγωνιστή ενάντια στη δικτατορία Τάκη Χατζηπέρου. Η προσέλευση του κοινού -περί τους χίλιους προσελθόντες- ξεπερνά κάθε προσδοκία. Ανάμεσά τους βρίσκονται σημαίνουσες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και του πολιτικού χώρου.

Τέλος, εγκαινιάζεται η σειρά «Βυζαντινοί Αυτοκράτορες – Στρατηγοί» με συγγραφέα τον Γιάννη Χρονόπουλο.

2017-2018

Η εκδοτική παραγωγή του 2017 περιλαμβάνει 18 βιβλία, από τα οποία αναφέρονται ενδεικτικά η έρευνα του Γιώργου Πύργαρη «Στρατηγού Πίσσα – Απομνημονεύματα 1821», το έργο της Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου «Πειρατεία στην Αρχαία Ελλάδα», το «Επιχειρησιακή Έρευνα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – το βρετανικό παράδειγμα» του Γιάννη Χρονόπουλου, καθώς και η έναρξη της σειράς «Ναπολέων Βοναπάρτης - Μεγάλες Εκστρατείες» του ιδίου συγγραφέα.

Στο έτος 2018 ξεχωρίζουν οι «Σταυροί της Ρόδου» της Λεύκης Σαραντινού και οι «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες Ζωγραφικής» της Ελένης Μάργαρη, μία ειδική έκδοση αφιερωμένη στα Χριστούγεννα και τη Ζωγραφική, συνέχεια της επιτυχημένης σειράς «32 Ιστορίες Ζωγραφικής» και «Άλλες 32 Ιστορίες Ζωγραφικής».

2019

Χάρη στην άμεση επικοινωνία με το αναγνωστικό κοινό και έχοντας αφουγκραστεί τις ανάγκες του, αλλά και διαγνώσει τις απαιτήσεις της νέας τεχνολογικής εποχής ο εκδοτικός οίκος Historical Quest προχωρά στην αισθητική και τεχνολογική αναβάθμιση της ιστοσελίδας του, η οποία είναι άμεσα προσβάσιμη τόσο από τους Η/Υ όσο και από κινητά και τάμπλετς, και είναι φιλική σε όλες τις κατηγορίες χρηστών. Επιπλέον, το ίδιο έτος εγκαινιάζεται η λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος / e-shop από τη νέα ιστοσελίδα.

Τέλος, τα άρθρα του πάλαι ποτέ συνδρομητικού περιοδικού, το οποίο αποτέλεσε έναυσμα για το μεγάλο αυτό ταξίδι, διατίθενται εντελώς δωρεάν στη νέα ιστοσελίδα ως ένα μικρό αντίδωρο προς τους φίλους και αναγνώστες των βιβλίων του εκδοτικού οίκου.

Στο 2019 εκδίδονται δύο εμβληματικά βιβλία, «Μικρασιατική Καταστροφή, από τη Ρόζα Λούξεμπουργκ και τον Γληνό στην Ήττα και στο Τραύμα» του Βλάση Αγτζίδη και το «Χρονικό της Μικρασιατικής Εκστρατείας» του Γιάννη Χρονόπουλου με αφορμή την 100η επέτειο από τη Συνθήκη των Σεβρών και την έναρξη της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Τέλος, στο ίδιο έτος εκδίδεται το βιβλίο «Αίσωπος: Για να βάλουμε μυαλό», της Μπέτυ Ρούτση, μία δίγλωσση συλλογή περιέχει 45 επιλεγμένους μύθους του Αισώπου, σε πρωτότυπη μορφή (στα αρχαία ελληνικά), και την απόδοση στα νέα ελληνικά και στην ισπανική γλώσσα, το οποίο υπήρξε υποψήφιο για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2020.

2020

Ο εκδοτικός οίκος Historical Quest, έχοντας πλέον 70 βιβλία στο ενεργητικό του, μεταφέρει την έδρα του από τη Χρυσηΐδος 66 εκ νέου στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Μαυρομιχάλη 51, Εξάρχεια, όπου στεγάζονται τα νέα γραφεία του εκδοτικού οίκου. Πλέον βρίσκεται δικαιωματικά σε μια ιστορική συνοικία που συνδέεται παραδοσιακά με τον χώρο του Βιβλίου, της Τέχνης και του Πολιτισμού και συνυπάρχει με πολλούς άλλους καταξιωμένους εκδοτικούς οίκους.

Το 2020, εγκαινιάζεται ένας νέος κύκλος συνεργασιών με καταξιωμένους και φημισμένους εκδοτικούς οίκους και συγγραφείς του εξωτερικού. Πρόκειται για τον εκδοτικό οίκο Taylor & Francis (πρώην Routledge) της Μεγάλης Βρετανίας και τον κορυφαίο ιταλικό εκδοτικό οίκο Laterza Editori. Τέλος μια εξαιρετική συνεργασία ξεκινά με δύο σπουδαίους τσέχικους εκδοτικούς οίκους, Albatros και ΜΟΒΑ.

Κορωνίδα της έως τώρα πορείας του εκδοτικού οίκου αποτελεί την ίδια χρονιά η επιλογή δύο βιβλίων ως συγγράμματα από τμήματα Φιλολογίας και Ιστορίας ελληνικών πανεπιστημίων. Πρόκειται για τμήμα από το έργο του Τίτου Λίβιου «Από Κτίσεως Ρώμης, Βιβλία Α΄ - Γ΄» σε μετάφραση από λατινικά σε νέα ελληνικά, το βιβλίο «Αρχαία Μακεδονία: Η ιστορία του βασιλείου από την ίδρυσή του έως και τη ρωμαϊκή κατάκτηση» της Καναδής ακαδημαϊκού Carol J. King. και το βιβλίο του γνωστού Ιταλού ακαδημαϊκού Alessandro Barbero «Ιεροί Πόλεμοι: Σταυροφορίες εναντίον Τζιχάντ».

2021

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και θέλοντας να τιμήσει αυτό το γεγονός εθνικής και παγκόσμιας σημασίας, ο εκδοτικός οίκος Historical Quest προχωρά στην έκδοση τριών βιβλίων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης – Η Κορυφαία Φυσιογνωμία του Αγώνα», «Οδυσσέα Ανδρούτσου – Επιστολογραφία» και «Τα Παραλειπόμενα του 1821 - Τόμος Α΄».

Ανάμεσα στα εκδοτικά γεγονότα του 2021 ξεχωρίζουν τα εξαιρετικά παιδικά βιβλία του τσεχικού εκδοτικού οίκου Albatros: «Αγάθα – Η Περίεργη Μαγισσούλα» της Linda Pacourkova, «Γκέρντα: η Ιστορία μιας φαλαινίτσας» του Adrian Macho, καθώς και ο πρώτος τόμος για το «Αεροπλάνο» της εκπληκτικής πεντάτομης παιδικής σειράς «Τεχνικές Ιστορίες» του Τσέχου Martin Sodomka που περιλαμβάνει τους εξής τίτλους: «Πώς να Κατασκευάσεις: ένα Αυτοκίνητο / ένα Αεροπλάνο / μια Μοτοσυκλέτα / ένα Σπίτι / ένα Τρένο».

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εκδίδονται δύο ακόμη βιβλία του διακεκριμένου Ιταλού ιστορικού Alessandro Barbero: «Βάρβαροι, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Απελαθέντες στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία» και «Γυναίκες, Λαίδες, Έμποροι, Ιππότες στον Μεσαίωνα», ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 εκδίδεται το εμβληματικό και επίκαιρο βιβλίο του Ιταλού αλπινιστή, συγγραφέα και δημοσιογράφου Enrico Camanni με τίτλο «Η Ιστορία του Πάγου».

Στις αρχές του Δεκέμβριου 2021 εκδίδεται ένα ακόμη βιβλίο από τη Τσεχία· ο πρώτος τόμος «Το Στιλέτο & το Φίδι» της σειράς μεσαιωνικού αστυνομικού μυθιστορήματος «Οι υποθέσεις του βασιλικού δικαστή Όλντριχ του Κλουμ» του πλέον καταξιωμένου ακαδημαϊκού και πολυδιαβασμένου συγγραφέα στη Τσεχία, του δρ. Vlastimil Vondruska.

Το τέλος του 2021 μας επιφύλασσε μία ιδιαίτερη διάκριση. Βραβεύεται από την Ακαδημία Αθηνών, κατά τη διαδικτυακή πανηγυρική συνεδρία της 21ης Δεκεμβρίου 2021 το βιβλίο της συγγραφέως μας Κρίστυ Ε. Ιωαννίδου «Η ζωή στα ελληνικά υποβρύχια του Β΄ Π. Π.» (Βραβείο Α΄ Τάξεως Θετικών Επιστημών), το οποίο εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο μας Historical Quest.

2022

Με αφορμή τη μαύρη επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή ο εκδοτικός οίκος Historical Quest, θέλοντας να τιμήσει αυτό το τραυματικό γεγονός για τον Ελληνισμό, προχωρά στην έκδοση του βιβλίου «1922: Οι Ευθύνες» του Δημήτριου Λυμπουρίδη, το οποίο βασίζεται σε ενδελεχή μελέτη 18 ετών.
Ανάμεσα στα εκδοτικά γεγονότα του 2022 ξεχωρίζουν τα εξαιρετικά παιδικά βιβλία του τσεχικού εκδοτικού οίκου Albatros: «Γκέρντα: η Ιστορία μιας φαλαινίτσας» του Adrian Macho και ο δεύτερος τόμος «Πώς να Κατασκευάσεις μια Μοτοσικλέτα» της εκπληκτικής πεντάτομης σειράς για παιδιά του Martin Sodomka «Τεχνικές Ιστορίες».
Τον Αύγουστο του 2022 εκδίδεται ο δεύτερος τόμος της σειράς μεσαιωνικού αστυνομικού μυθιστορήματος «Οι υποθέσεις του βασιλικού δικαστή Όλντριχ του Κλουμ» με τίτλο «Η Ζντισλάβα και το χαμένο λείψανο» του μεγάλου Τσέχου μυθιστοριογράφου Vlastimil Vondruska.
Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εκδίδονται δύο εξαιρετικά βιβλία από την Ιταλία, το «Δαίμονες, Άνεμοι, Δράκοι» του Amedeo Feniello και «Ο Πόλεμος στη Νεώτερη Εποχή» του Giampiero Brunelli, καθώς και το βιβλίο «Μιχαήλ Μάνος (1898 – 1944) – Η ζωή, το έργο και η θυσία ενός αληθινού πατριώτη», η βιογραφία ενός εμβληματικού ήρωα της Εθνικής Αντίστασης που βασίζεται στην ακάματη έρευνα του Κώστα Αγγελή.
Τέλος, τον Δεκέμβριο του 2022 εκδίδεται ένα ακόμη σημαντικό βιβλίο από την Ιταλία με τίτλο «Μητέρες στον Μεσαίωνα» της ιστορικού Maria Giuseppina Muzzarelli, αφιερωμένο στη μητρότητα. Μέσα από τη μελέτη έξι υποδειγματικών γυναικών του Μεσαίωνα, πρωταγωνίστριες πέρα από τα όρια που επέβαλλε στο φύλο τους η εποχή στην οποία έζησαν.

Ο Εκδοτικός Οίκος Historical Quest σε αριθμούς

Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.