Σύνδεση

Σύνδεση

Χρήστος Αναγνώστου

Γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 7ο Λύκειο Καλαμαριάς και εισήχθη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Τμήμα φιλολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2004 αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην κλασική φιλολογία. Από τότε εργάζεται στον χώρο της εκπαίδευσης, έχοντας παράλληλα συγγραφική δραστηριότητα και αρθρογραφώντας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει για την αρχαία ελληνική ιστορία, κυρίως για τις διπλωματικές και πολιτικές εξελίξεις των 5ου και 4ου π.Χ. αιώνα, όπως και στις σημαντικές προσωπικότητες που στιγμάτισαν τις περιόδους αυτές.

Έχει μεταφράσει και επιμεληθεί από τα λατινικά στα νέα ελληνικά τα έργα  «Ιούλιος Καίσαρας - Αλεξανδρινός Πόλεμος» (Οκτώβριος 2014), «Ιούλιος Καίσαρας - Ισπανικός Πόλεμος» (Δεκέμβριος 2015), «Ιούλιος Καίσαρας - Αφρικανικός Πόλεμος» (Ιούλιος 2017) τα οποία εκδόθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον εκδοτικό οίκο «Ηistorical Quest». Είχε επίσης αναλάβει τη φιλολογική επιμέλεια του βιβλίου «Οι Ολοκληρωμένες Επικοινωνίες Μάρκετινγκ στην Ελληνική Αγορά Βιβλίου», συγγραφέας: Σταύρος Χρονόπουλος, (Ιούνιος 2021).

Συμμετείχε στο συλλογικό έργο «Ξετυλίγοντας το Νήμα του Χρόνου», το οποίο κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ηistorical Quest» τον Φεβρουάριο του 2017.

Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.