Σύνδεση

Σύνδεση

Peter Monteath

Ο Peter David Monteath (γεννημένος το 1961) είναι Αυστραλός ιστορικός και ακαδημαϊκός. Είναι καθηγητής Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Flinders στη Νότια Αυστραλία. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Monteath αφορούν τη σύγχρονη ευρωπαϊκή και αυστραλιανή ιστορία. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αιχμαλώτους πολέμου, τον εγκλεισμό και τη γερμανική παρουσία στην Αυστραλία και έχει γράψει εκτενώς για αυτά τα θέματα. Με τον Jean Fornasiero και τον John West-Soob, ο Monteath συνέγραψε το «Encountering Terra Australis: the Australian Voyages of Nicolas Baudin και Matthew Flinders» (Wakefield Press, 2004), το οποίο κέρδισε το 2004 το Frank Broeze Memorial Maritime History Book Prize.

Ο Monteath συνέγραψε με τη Valerie Munt το «Red Professor: The Cold War Life of Fred Rose» (Wakefield Press, 2015), το οποίο προκρίθηκε για το Βραβείο Πρωθυπουργού για την Αυστραλιανή Ιστορία (2016).  Έχει συγγράψει επίσης το βιβλίο POW: Australian Prisoners of War in Hitler’s Reich and Escape Artist: The Incredible Second World War of Johnny Peck. H έρευνά του για αυτό το βιβλίο τον οδήγησε σε αρχεία στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία και στη Γερμανία – και στην 42η Οδό. Το βιβλίο του "Η Μάχη της 42ης Οδού: Ο Πόλεμος στην Κρήτη & ο Αγώνας των Anzacs μέχρις εσχάτων" κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Historical Quest (μτφ : Γιάννης Χρονόπουλος)

Έχει γράψει το βιβλίο:
Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.