Σύνδεση

Σύνδεση

Γιάννης Χρονόπουλος

Ο Γιάννης Χρονόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη του Μάνατζμεντ στο Πανεπιστήμιο του Κεντ και στη Βυζαντινή Ιστορία στο Hellenic Institute του Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έζησε και εργάσθηκε για μια δεκαετία περίπου στην Αγγλία και στη Σουηδία.

Από το 2007 ως σήμερα δραστηριοποιείται στον χώρο της κειμενογραφίας, των μεταφράσεων και των εκδόσεων. Έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα σχετικά με την Αρχαιότητα, τον βυζαντινό και ευρωπαϊκό Μεσαίωνα και την ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία του 19ου και 20ου αιώνα.

Ήταν τακτικός συνεργάτης των «Ιστορικών» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, των Εκδόσεων «Περισκόπιο» και του «Ελλήνων Ιστορικά» του Ελευθ. Τύπου.

Σήμερα είναι διευθυντής του εκδοτικού οίκου «Historical Quest» και συγγραφέας των σειρών «Ναπολέων Βοναπάρτης - Οι Μεγάλες Εκστρατείες» και «Βυζαντινοί Αυτοκράτορες - Στρατηγοί», οι οποίες είναι σε εξέλιξη. Συμμετείχε στο συλλογικό έργο «Ξετυλίγοντας το Νήμα του Χρόνου», το οποίο κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ηistorical Quest» τον Φεβρουάριο του 2017, ενώ το βιβλίο του «Η Επιχειρησιακή Έρευνα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» εκδόθηκε από τον ίδιο εκδοτικό οίκο τον Σεπτέμβριο του 2017. Ακολούθησαν τα βιβλία «Το Χρονικό της Άλωσης της Πόλης» τον Μάιο του 2019 και «Το Χρονικό της Μικρασιατικής Εκστρατείας» τον Σεπτέμβριο του 2019.

Συνεργάσθηκε επίσης ως επιμέλητης ύλης για τα επτά τεύχη του επετειακού αφιέρωματος "1821-2021 | 200 Χρόνια από την ανάσταση του έθνους " (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2021)  για το τεύχος "Η Σκοτεινή Δεκαετία 1940-49 που καθόρισε την Ελλάδα (Αύγουστος 2022) και για τα τρία τεύχη του επετειεακού αφιερώματος "1922-2022" | Μικρασιατική Εκστραατεία | Μικρασιατική Καταστροφή : Τεύχος Α΄: Ο Εθνικός Διχασμός & Η Μικρασιατική Εκστρατεία ως τον Σαγγάριο (Αύγουστος 2022), Τεύχος Β΄: Μετά τον Σαγγάριο - Η Πορεία προς τη Μικρασιατική Καταστροφή (Σεπτέμβριος 2022), Τεύχος Γ΄: Η Δίκη των Έξι, ο Μεσοπόλεμος & το Λυκόφως του Βενιζέλου (Σεπτέμβριος 2022)  του ένθετου περιοδικού "Ελλήνων Ιστορικά", εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής".

Του αρέσει να ακούει τα τραγούδια του Rory Gallagher, να διαβάζει τις ιστορίες του επιθεωρητή Μονταλμπάνο του Αντρέα Καμιλέρι, τις περιπέτειες του Κόρτο Μαλτέζε του Ούγκο Πραττ και του καπετάν Αλατρίστε του Αρτούρο Περέθ - Ρεβέρτε και να ταξιδεύει με το αεροπλάνο ή με τη φαντασία του και πολλά άλλα.

Έχει γράψει το βιβλίο:

Για το Historical Quest έχει γράψει τα άρθρα:

Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.