Σύνδεση

Σύνδεση

Amedeo Feniello

Ο Amedeo Feniello γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1962 και σήμερα διδάσκει Μεσαιωνική Ιστορία στο Τμήμα Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της L’Aquila. Με τον εκδοτικό οίκο Laterza έχει συνεργαστεί για την έκδοση των βιβλίων Storia mondiale dell'Italia / Παγκόσμια Ιστορία της Ιταλίας σε επιμέλεια του Andrea Giardina, (2017) και το βιβλίο του Paolo Ferri, Il cacciatore di comete. Diario di un'avventura nello spazio profondo / Ο κυνηγός των κομητών. Το ημερολόγιο μιας περιπέτειας στο βαθύ διάστημα, (2020).

Συγγραφέας, μεταξύ άλλων, είναι των εξής βιβλίων, τα οποία όλα έχουν εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο Laterza: Sotto il segno del leone. Storia dell'Italia musulmana / Κάτω από το έμβλημα του λέοντα. Η Ιστορία της μουσουλμανικής Ιταλίας, (2011) Dalle lacrime di Sybille. Storia degli uomini che inventarono la banca / Από τα δάκρυα της Σίβυλλας. Η ιστορία των ανθρώπων που ανακάλυψαν την τράπεζα, (2013) Storia del mediterraneo in 20 oggetti / Η Ιστορία της Μεσογείου σε 20 αντικείμενα (με τον A. Vanoli), (2018) Storia del mondo. Dall'anno 1000 ai giorni nostri / Η Ιστορία του Κόσμου. Από το έτος 1000 ως τις μέρες μας (με τους F. Canale Cama και L. Mascilli Migliorini), (2019) και I nemici degli Italiani / Οι εχθροί των Ιταλών, (2020)

Τον Νοέμβριο του 2021, ο εκδοτικός οίκος Laterza κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Demoni, venti e draghi: Come l’uomo ha imparato a vincere catastrofi e cataclismi". Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Historical Quest με τον τίτλο "Δαίμονες, Άνεμοι, Δράκοι: Πώς ο άνθρωπος έμαθε να υπερνικά καταστροφές και κατακλυσμούς" (Σεπτέμβριος 2022). Μετάφραση στα Ελληνικά: Σωτήριος Φ. Δρόκαλος 

Έχει γράψει το βιβλίο:
Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.