Σύνδεση

Σύνδεση

Νίκος Γιαννόπουλος

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι επίσης πτυχιούχος του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι ειδικός στην στρατιωτική ιστορία.

Μεταξύ των ετών 2001-2010 διετέλεσε διευθυντής σύνταξης στο περιοδικό «Μεγάλες Μάχες» των Εκδόσεων Περισκόπιο, καθώς και στη σειρά βιβλίων «Οι Μονογραφίες του περιοδικού Στρατιωτική Ιστορία» των ιδίων εκδόσεων.

Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές ιστορικού περιεχομένου, καθώς και σε συνέδρια και ημερίδες. Μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά «Στρατιωτική Ιστορία», «Ναυτική Ιστορία», «Αεροπορική Ιστορία», «Ιστορικά Θέματα», «Crypto», «Whatif», «Ιστορικά Θέματα», «Μεγάλες Μάχες», «Ιστορία του Έθνους» και «Ιστορία Εικονογραφημένη».

Είναι συγγραφέας βιβλίων στρατιωτικής ιστορίας μεταξύ των οποίων τα «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - Η πολυτάραχη ζωή και η δράση του ηγέτη της Επανάστασης», Εκδόσεις Περισκόπιο, «Πόσο αλήθεια ξέρουμε το 40;» (Οκτώβριος 2012, Εκδόσεις Historical Quest),  «Η γερμανική εισβολή στην Ελλάδα -Το ξεχασμένο ΟΧΙ», (Μάιος 2015, Εκδόσεις  Historical Quest) και «1821 - Οι Μάχες των Ελλήνων για την Ελευθερία»  (Μάρτιος 2016, Εκδόσεις  Historical Quest).

Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος στην εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» και ως καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.