Σύνδεση

Σύνδεση

Augustine Kobayashi

Ο Αυγουστίνος Κομπαγιάσι γεννήθηκε στο Σιντζούκου - κου, στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Το πάθος του για την ιστορία ξεκίνησε όταν μελετούσε την αρχαία ελληνική ιστορία σε εφηβική ηλικία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο πεδίο της Ιστορίας στη Βρετανία, οι ικανότητές του στα αγγλικά ήταν περιορισμένες. Οπότε, αναγκάστηκε να μελετήσει βρετανική και δυτική ευρωπαϊκή ιστορία. Ωστόσο, η έλξη του για την ανατολική Μεσόγειο τον ώθησε να συγγράψει την πτυχιακή του με βασικό θέμα τις εκστρατείες στην ανατολική Μεσόγειο την περίοδο 1944-45. Συνακόλουθα, έκανα μεταπτυχιακή έρευνα (MPhil) στο πανεπιστήμιο του Leeds το 1998 στη βρετανική διπλωματία της δεκαετίας του 1920, με έμφαση σε στρατηγικά και αμυντικά θέματα.

Κατά τη συμμετοχή του σε ένα πρόγραμμα, το οποίο αποσκοπούσε στην αναθεώρηση της ευρωκεντρικής μας θεώρησης για την παγκόσμια ιστορία (που περιλάμβανε την επανεξέταση της σημασίας του Ινδικού Ωκεανού ως εμπορικού δρόμου στην αρχαιότητα), κατέληξε στην "ανακάλυψη" του Βυζαντίου. Έτσι, επέστρεψε στο Λονδίνο για να σπουδάσει βυζαντινή ιστορία, κάνοντας σχετικές μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal Holloway, Univeristy of London το 2009. Το συμπέρασμά του είναι ότι για να συμπληρωθεί το μωσαϊκό της διήγησης της παγκόσμιας ιστορία, αξίζει να εκτιμηθεί και να μελετηθεί η συμβολή του βυζαντινού πολιτισμού ως σημαντικού πολιτισμικού κέντρου σ' αυτή τη γωνιά της Ευρασίας. Το ακαδημαϊκό και ερευνητικό του ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στην ύστερη ρωμαϊκή και βυζαντινή ναυτική ιστορία.

Από τον εκδοτικό οίκο «Ηistorical Quest» κυκλοφορούν τα βιβλία του «Η Ιαπωνία στον Πόλεμο του Ειρηνικού» (Δεκέμβριος 2016) και «Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος στη Μεσόγειο» (Σεπτέμβριος 2019). Συμμετείχε στο συλλογικό έργο «Ξετυλίγοντας το Νήμα του Χρόνου», το οποίο επίσης εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο «Ηistorical Quest» τον Φεβρουάριο του 2017.

Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.