Σύνδεση

Σύνδεση

Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου

Η Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, γεννήθηκε και ζει στην Πόλη των Αθηνών. Σπούδασε ψυχολογία και ιστορία.

Είναι ναυτικός του Ε.Ν. κι εξειδικεύεται σε μελέτες σχετικά με την ναυτιλία στην αρχαία Ελλάδα (εμπορικό / πολεμικό ναυτικό, στρατηγική και ανάλυση ναυτικών επιχειρήσεων). Ανέπτυξε αξιόλογη συγγραφική δραστηριότητα, δημοσιεύοντας βιβλία, άρθρα, μονογραφίες και αναλύσεις σε περιοδικά (ιστορικά / εκδ. ΓΕΝ). Πραγματοποιεί ομιλίες και διαλέξεις για την ναυτιλία και τον ναυτικό πόλεμο στην αρχαιότητα, ενώ διδάσκει Ναυτιλία και Ναυτική Ιστορία στην Ελληνική Ακαδημία Ναυσιπλοΐας, Ναυτικών Τεχνών & Αθλημάτων Ν.Ο.ΑΜ., έχοντας επιμεληθεί και συγγράψει ειδικά εγχειρίδια για τους μαθητές της σχολής.

Είναι δημιουργός και διαχειρίστρια της ιστοσελίδας «Περί Αλός», μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ., του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος και του Society for Naval Research, London.

Τον Οκτώβριο του 2014 δημοσιεύτηκε το βιβλίο «Λεξικό Αρχαίων Ελληνικών Ναυτικών Όρων» και τον Σεπτέμβριο του 2017 το βιβλίο «Πειρατεία στην Αρχαία Ελλάδα» από τον εκδοτικό οίκο Historical Quest.

Είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο & αμυντικό αναλυτή Ιωάννη Σ. Θεοδωράτο κι έχουν μία κόρη, την Κασσάνδρα.

Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.