Σύνδεση

Σύνδεση

Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου

Η Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου γεννήθηκε και ζει στην Πόλη των Αθηνών. Σπούδασε ψυχολογία, ετυμολογία και ιστορία. Είναι συγγραφεύς - ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας (πρώην ναυτικός Ε.Ν.) με εξειδίκευση σε θέματα και μελέτες που αφορούν τη ναυτιλία στην αρχαία Ελλάδα (εμπορικό / πολεμικό ναυτικό, στρατηγική, τακτική σχεδίαση και ανάλυση ναυτικών επιχειρήσεων, ναυτική τεχνολογία και ναυπηγική). Έχει αναπτύξει αξιόλογη συγγραφική δραστηριότητα, εκδίδοντας βιβλία και δημοσιεύοντας περισσότερα από 200 άρθρα-μελέτες, μονογραφίες και αναλύσεις σε περιοδικά του ειδικού Τύπου, σε πανεπιστημιακά περιοδικά (Archaeology and Sience, Institute of Archaeology, Belgrade), καθώς και σε περιοδικά που εκδίδουν ειδικευμένοι φορείς όπως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ).

Έχει μετάσχει σε ελληνικά και ξένα ντοκυμαντέρ, ημερίδες, διαλέξεις και συνέδρια (μεταξύ άλλων στη Σχολή Διοικήσεως Επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού (ΣΔΕΠΝ), στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στην Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού (ΥΙΝ), στη Σχολή Διαβιβάσεων (ΣΔΒ) του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ), καθώς και στο Πανεπιστήμιο PULTUSK (Academy of Humanities της Πολωνίας). Έχει τιμηθεί κατά καιρούς με βραβεία και επαίνους για την έρευνά της στη Ναυτική Ιστορία. Είναι δημιουργός και διαχειρίστρια του ιστολογίου Περί Αλός www.perialos.blogspot.gr., ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ.), του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων (ΕΛΛ.Σ.Υ/Β) και του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών «Κορύβαντες». Είναι παντρεμένη με τον δημοσιογράφο και αμυντικό αναλυτή Ιωάννη Σ. Θεοδωράτο, με τον οποίο έχουν αποκτήσει μία κόρη, την Κασσάνδρα.

Christy Emilio Ioannidou Official Site: http://perialos1.wix.com/christyeioannidou

Άλλα βιβλία της συγγραφέως
Λεξικά
Λεξικό Αρχαίων Ελληνικών Ναυτικών Όρων, Αθήνα, Historical Quest, 2014.

Ναυτική Ιστορία
• Τριήρης, Τακτική και Επιχειρησιακό Περιβάλλον στην Αρχαία Ελλάδα, Αθήνα, Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού, (α΄εκδ.) 2016, (β’ έκδ.) 2020.
Η Πειρατεία στην Αρχαία Ελλάδα, Αθήνα, Historical Quest, 2017.Η Ζωή στα Ελληνικά Υποβρύχια του Β' Παγκοσμίου ΠολέμουΝαυτική Ιστορία
Η Ζωή στα Ελληνικά Υποβρύχια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Historical Quest, 2021 (βραβείο Α’ Τάξεως των Θετικών Επιστημών έτους 2021, Ακαδημία Αθηνών)

Ιστορικά παραμύθια
Σειρά: Ο πιο μικρός ήρωας του Ναυτικού
• Ναυσίμαχος. Ο πιο μικρός κυβερνήτης τριήρους, Αθήνα, Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού, 2016.
• Νικήτας. Ο πιο μικρός πυρπολητής, Αθήνα, Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού, 2017.
• Νικηφόρος. Ο πιο μικρός ναύτης του θωρηκτού «ΑΒΕΡΩΦ», Αθήνα, Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού (υπό έκδοσιν).

Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.