Σύνδεση

Σύνδεση

Θανάσης Γάλλος

Ο Θανάσης Γάλλος είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην Ιστορία. Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ευρωπαϊκή Ιστορία από το ίδιο τμήμα. Το θέμα της διπλωματικής του εργασίας ήταν «Ο ρόλος των μικροαστικών στρωμάτων στη Γαλλική Επανάσταση: μορφές δράσης, ιδεολογία και διανοητικό σύμπαν», το οποίο κυκλοφόρησε ως βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο Historical Quest τον Οκτώβριο του 2014.

Έχει αποκτήσει διδακτορικό τίτλο από το ίδιο πανεπιστήμιο με θέμα: «Ρήξεις και συνέχειες στις επαναστατικές δομές της Γαλλίας από την πτώση του Ροβεσπιέρου έως και το πραξικόπημα της 18ης Brumaire». Ειδικεύεται σε θέματα γαλλικής και ευρωπαϊκής ιστορίας της περιόδου από τον ύστερο 18ο έως τον ύστερο 19ο αιώνα. Σήμερα εργάζεται στα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ). Έχει κάνει ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις σχετικά με διάφορα επιστημονικά ζητήματα.

Συμμετείχε στο συλλογικό έργο «Ξετυλίγοντας το Νήμα του Χρόνου», το οποίο κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ηistorical Quest» τον Φεβρουάριο του 2017.

Έχει γράψει το βιβλίο:

Για το Historical Quest έχει γράψει τα άρθρα:

Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.