Σύνδεση

Σύνδεση

Στάθης Βασιλείου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των εγκυκλίων σπουδών του, σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου ενδιαφέρθηκε κυρίως για την νεώτερη και σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος. Πραγματοποίησε με επιτυχία μεταπτυχιακές σπουδές στην Διεθνή Ασφάλεια και Τρομοκρατία από το πανεπιστήμιο του Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό κίνημα που βίωνε η χώρα του και τις σχέσεις ισορροπίας (ή καλύτερα ακροβασίας) στην Ανατολική Μεσόγειο.

Από τον Οκτώβριο του 2010 ως τον Απρίλιο του 2013 συνεργάστηκε με το online ιστορικό περιοδικό στην Ελλάδα, HistoricalQuest, δημοσιεύοντας μια σειρά από θέματα νεώτερης ελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας και γεωπολιτικής. Έχει καταπιαστεί ακόμα με την βιβλιοκριτική, τη βιβλιοπαρουσίαση, τη μετάφραση κειμένων πολεμικής και πολιτικής ιστορίας. Περνά τον χρόνο του διαβάζοντας μανιωδώς οτιδήποτε έχει να κάνει με τον άνθρωπο στον ιστορικό χώρο και τον πολιτικό χρόνο, ενδιαφέρεται για τη μουσική, το θέατρο και τον κινηματογράφο και φιλοδοξεί μια μέρα σύντομα να γράψει ένα βιβλίο για την τρομοκρατία.

Συμμετείχε στο συλλογικό έργο «Ξετυλίγοντας το Νήμα του Χρόνου», το οποίο κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ηistorical Quest» τον Φεβρουάριο του 2017.

Για το Historical Quest έχει γράψει τα άρθρα:

Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.