Σύνδεση

Σύνδεση

Κατερίνα Κοφφινά

Η Κατερίνα Κοφφινά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Κατάγεται από το Γύθειο Λακωνίας, αρχικά σπούδασε εφαρμοσμένες εικαστικές τέχνες και για αρκετά χρόνια εργάστηκε στον αρχιτεκτονικό χώρο ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και τη φωτογραφία. Σπούδασε στο τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.  Ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τον τομέα της ελληνικής τέχνης από την προϊστορία μέχρι σήμερα όπως και για την ευρωπαϊκή τέχνη από τη μεσαιωνική περίοδο μέχρι τη σύγχρονη εποχή και τις τάσεις της. Ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου. 

Συνεργάζεται με το μηνιαίο περιοδικό «Ιστορία Εικονογραφημένη», εκδόσεις Πάπυρος και «Το Περιοδικό». Έχει δημοσιεύσει άρθρα στο περιοδικό «Science Illustrated» και «Πολίτες». Επίσης ήταν συνεργάτης του μηνιαίου περιοδικού «Ιστορικά θέματα» εκδόσεις Περισκόπιο. Οι δημοσιεύσεις της αφορούν θέματα ευρωπαϊκής αλλά και ελληνικής ιστορίας και τέχνης. Είναι ιδρυτικό μέλος της Oμάδας Δημόσιας Ιστορίας Historistai. Ήταν για αρκετά χρόνια μέλος και Γενική Γραμματέας του Δ.Σ του συλλόγου Πτυχιούχων Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.