Σύνδεση

Σύνδεση

Φωτεινή Κομνηνού

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, πόλη που έχει φιλοξενήσει την οικογένειά της γιά πάνω από 160 χρόνια. Τα τελευταία 28 χρόνια εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη γαλλική λογοτεχνία και είχε δημοσιεύσει κάποιες μεταφράσεις σε λογοτεχνικά περιοδικά. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού, με ειδίκευση στην αρχαιολογία και τη λαογραφία, υλοποιώντας εν μέρει το παιδικό της όνειρο να γίνει αρχαιολόγος.

Οι λαογραφικές της αναζητήσεις, απόροια της έλλειψης του «αισθήματος του ανήκειν» που χαρακτηρίζει κάθε παλιό Αθηναίο, την οδήγησαν εδώ και μερικά χρόνια στη Σχολή της Δώρας Στράτου και στο Σύλλογο Ποντίων Ζωγράφου, όπου προσπαθεί να κατανοήσει τη μαγεία αλλά και τα βήματα των παραδοσιακών χορών. Όταν βρίσκει ελεύθερο χρόνο της αρέσει να ταξιδεύει, ή να ασχολείται με κάτι δημιουργικό, όπως π.χ. η φωτογραφία.

Συμμετείχε στο συλλογικό έργο «Ξετυλίγοντας το Νήμα του Χρόνου», το οποίο κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ηistorical Quest» τον Φεβρουάριο του 2017.

Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.