Σύνδεση

Σύνδεση

Enrico Camanni

Ο Enrico Camanni, Τορινέζος αλπινιστής και δημοσιογράφος, έχει ιδρύσει και διευθύνει το μηνιαίο περιοδικό “Alp” και το διεθνές περιοδικό “L’Alpe”. Συνεργάζεται με την εφημερίδα “La Stampa”. Έχει γράψει ιστορικά και λογοτεχνικά βιβλία πάνω στον αλπινισμό, διαπραγματευόμενος θέματα σχετικά με τις σύγχρονες Άλπεις La nuova vita delle Alpi [Η νέα ζωή των Άλπεων] (Bollati Boringhieri 2002), το Il Cervino è nudo [Το Τσερβίνο είναι γυμνό] (Liaison 2008) και το Storia delle Alpi [Ιστορία των Άλπεων] (Biblioteca dell’Immagine 2017).

Έχει γράψει επτά βιβλία που τοποθετούνται σε διάφορες ιστορικές περιόδους (το τελευταίο είναι το Una coperta di neve [Μια κουβέρτα από πάγο], Mondadori 2020) και έχει επιμεληθεί τα επιστημονικά προγράμματα του Μουσείου των Άλπεων στο Οχυρό του Μπαρντ, του Μουσείου στο Οχυρό του Βινάντιο και του Μουσείου του Βουνού του Τορίνο. Είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου “Dislivelli”.

Το βιβλίο Η Ιστορία του Πάγου, μεταφράστηκε στα Ελληνικά και κυκλοφορεί από τον εκδ. οίκο HISTORICAL QUEST.

Έχει γράψει το βιβλίο:
Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.