Σύνδεση

Σύνδεση

Vlastimil Vondruska

Ο Vlastimil Vondruška σπούδασε Ιστορία και Εθνογραφία στο Πανεπιστήμιο Καρόλου της Πράγας. Στη συνέχεια, εργάστηκε στην Ακαδημία των Επιστημών της Τσεχοσλοβακίας και αργότερα, στο Εθνικό Μουσείο της Πράγας. Σε εκείνη την εποχή ανάγονται οι περίπου 50 επιστημονικές μελέτες του αλλά και τα πρώτα μυθιστορήματά του. Για πάνω από τριάντα χρόνια ασχολήθηκε με την αναρρίχηση. Μετά την επανάσταση του 1989 ίδρυσε υαλουργείο όπου έφτιαχνε υαλοαντίγραφα παλαιότερων εποχών. Τότε επέστρεψε και στη συγγραφή μυθιστορημάτων, μία δραστηριότητα, η οποία από το έτος 2007 είναι η κύρια απασχόλησή του. Έως σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 70 ιστορικά και αστυνομικά μυθιστορήματά του, καθώς και μερικά παιδικά βιβλία. Μαζί με τη σύζυγό του έχουν συγγράψει γύρω στις 20 εκλαϊκευμένες - εκπαιδευτικές ιστορικές εκδόσεις.

Με βάση τις στατιστικές της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Τσεχίας, είναι ο πιο πολυδιαβασμένος Τσέχος συγγραφέας επί σειρά ετών. Έχουν πωληθεί σχεδόν δύο εκατομμύρια έντυπα βιβλία και περισσότερα από 100 χιλιάδες audio-books. Αρκετά από τα έργα του έχουν εκδοθεί σε χώρες του εξωτερικού. Επίσης, είναι δημιουργός της εισαγωγής της ταινίας «Στο όνομα του βασιλιά» αλλά και πολλών ραδιοφωνικών και θεατρικών έργων. Τιμήθηκε με μία σειρά λογοτεχνικών βραβείων (όπως το βραβείο ΙΒΒΥ της Τσέχικης Εταιρίας Τεχνών, τιμητική βράβευση της MENZA, Βραβείο αναγνωστών των εκδόσεων ΜΟΒΑ). Το μυθιστόρημά του "Η εποποιία των Χουσιτών" / Husitská Epopej¨ βραβεύτηκε το 2015 με τον τίτλο Bestseller του Έτους. Τιμήθηκε με το βραβείο Κράμερ για την προσφορά του στη δημοσιογραφία. Το έτος 2017 έλαβε το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας από τα χέρια του Μίλος Ζέμαν, του προέδρου της Τσέχικης Δημοκρατίας.

Το βιβλίο "Το Στιλέτο & το Φίδι " είναι το πρώτο της σειράς μεσαιωνικού αστυνομικού μυθιστορήματος με τίτλο "Οι υποθέσεις του βασιλικού δικαστή Όλντριχ του Χλουμ" (Oldřich z Chlumu) που εκδόθηκε στα Ελληνικά τον Νοέμβριο του 2021. Το δεύτερο βιβλίο "Η Ζντισλάβα και το χαμένο λείψανο" εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022. Το τρίτο βιβλίο "Το Μυστήριο της Χρυσής Στοάς" εκδόθηκε τον Μάιο του 2023. Το τέταρτο βιβλίο "Το Μυστήριο του Κλεμμένου Θησαυρού" εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2023. Μέσα στα προσεχή χρόνια θα εκδοθούν και οι επόμενοι τόμοι της σειράς, όλοι, όπως και οι πρώτοι τρεις, από τον εκδοτικό οίκο HISTORICAL QUEST. 

Έχει γράψει το βιβλίο:
Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.