Σύνδεση

Σύνδεση

Ελευθερία Σαραντινού

Η Ελευθερία (Λεύκη) Σαραντινού γεννήθηκε το 1984 στο Ρέθυμνο. Το 2005 αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Ιστορίας-Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης και Δίπλωμα κλαρινέτου. Σήμερα ζει στην Κομοτηνή και ασχολείται με τη διδασκαλία της μουσικής τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς και με τη μελέτη και τη διδασκαλία της ιστορίας.

Το βιβλίο «Χαμσίν – Ο Άνεμος της Ανατολής» (Εκδοτικός Οίκος Historical Quest, Δεκέμβριος 2014), το πρώτο της μυθιστόρημα και πρώτο της τριλογίας, η οποία εκτυλίσσεται στη δύση των Σταυροφοριών. Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας "Σταυροί της Ρόδου" εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2018. Είχε μεσολαβήσει το «Λέων & Ημισέληνος»( Δεκέμβριος 2015).Σε διαδικασία συγγραφής είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας. Εκτός από το ιστορικό μυθιστόρημα έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων όπως το "Φρουτοφίλοι" (Σεπτέμβριος 2018) και το "Σε Χρόνους Βυζαντινούς" (Ιούνιος 2020). Τέλος, έχει συγγράψει το σχολικό βοήθημα "Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας για την Ιστορία Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου" (Μάρτιος 2020).

Έχει γράψει το βιβλίο:
Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.