Σύνδεση

Σύνδεση

Giorgio Rizzo

Γεννήθηκε στο Cimpello το 1972. Ακολούθησε Κλασσικές σπουδές και αποφοίτησε από τη Σχολή Φιλοσοφίας. Διδάσκει Ελληνικά, Λατινικά, Λογοτεχνία, Ιστορία και Γεωγραφία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συνεργάστηκε ως ανταποκριτής στην ημερήσια εφημερίδα «Messagero Veneto» και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Il Gazzettino». Είναι μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων του Pordenone και της Τεργέστης. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ινστιτούτου για την Ιστορία του Κινήματος Απελευθέρωσης και Σύγχρονης Ιστορίας του Pordenone.

Έχει δημοσιεύσει μία σειρά από βιβλία και άρθρα σχετικά με την ιστορία, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν: Το άρθρο «Πτήση πάνω από τις Άνδεις» στο περιοδικό «Le Tre Venezie», όπου αφηγείται την ιστορία του πιλότου από το Φιούμε, Antonio Elia Liut. Το άρθρο «Luigi Zuccato: Η πτώση του Στάλινγκραντ» στο περιοδικό «Vicino» του Φιούμε Βενέτο. Το βιβλίο «Οι πεσόντες μας στους πολέμους 1911-1945», κατόπιν παραγγελίας της Περιφέρειας του Fiume Veneto. Το βιβλίο «Giovanni Zol., Επιστολές από την εξορία» σε συνεργασία με τον δρ. Augustine Rosseti. Το άρθρο «26 Δεκεμβρίου 1944, Η Ημέρα των Δώρων στις πεδιάδες του Pordenone» στο ελληνικό περιοδικό Historical Quest και στο περιοδικό της Περιφέρειας του Φιούμε Βενέτο.

Το βιβλίο «Grecia: La Guerra subdola», αναφερόμενο στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, το οποίο δημοσιεύθηκε από το Περιφερειακό Ινστιτούτου για την Ιστορία του Κινήματος Απελευθέρωσης και Σύγχρονης Ιστορίας του Pordenone. Το βιβλίο αυτό μεταφράστηκε και εκδόθηκε στα ελληνικά τον Οκτώβριο του 2014 με τον τίτλο «Πικρός Πόλεμος - Η Ελληνοϊταλική Σύγκρουση 1940-41» από τον εκδοτικό οίκο «Ηistorical Quest».

Έχει γράψει το βιβλίο:
Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.