Σύνδεση

Σύνδεση

 cafe arxaiologiko mouseio

Τυχεροί νιώσαμε όσοι βρεθήκαμε το βράδυ της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για μια ιταλική βραδιά, παρέα με τα βιβλία σημαντικών Ιταλών συγγραφέων που έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Historical Quest». Ο εκδότης Γιάννης Χρονόπουλος και οι εκδόσεις έρχονται να καλύψουν κενά της ελληνικής βιβλιογραφίας, ανέφερε ο πιο φιλόξενος οικοδεσπότης των βιβλιόφιλων της Αθήνας, Βασίλης Χατζηιακώβου.Με τα συγκεκριμένα βιβλία ανοίγουν δύο παράθυρα που επιτρέπουν τη συνάντηση της ελληνικής και της ιταλικής ιστοριογραφίας, ανέφερε ο εκδότης Γιάννης Χρονόπουλος, ένα παράθυρο, μια πύλη σε διαφορετικές στιγμές της ιστορίας θα προσθέταμε.Ο διευθυντής του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, Φραντσέσκο Νέρι, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που πραγματοποιούν οι εκδόσεις, γνωρίζοντας σημαντικά έργα Ιταλών ιστορικών στο ελληνικό κοινό. Πρόσθεσε ότι η συνεργασία του Μορφωτικού Ινστιτούτου με τις εκδόσεις μόλις ξεκίνησε και θα ακολουθήσουν και άλλα βιβλία και εκδηλώσεις.Για τη δυσκολία της μετάφρασης των έργων, δεδομένου ότι πρόκειται για εξειδικευμένα θέματα με ειδικό λεξιλόγιο, μίλησε ο ιστορικός, μεταφραστής, Σωτήρης Δρόκαλος. Τρία τα είδη μεταφρασμένα έργα του Alessandro Barberro, ενός ιστορικού που θεωρείται σταρ στην Ιταλία και δεν κυκλοφορούσε κανένα έργο του στην Ελλάδα, ενώ οι εκδόσεις αναμένεται να γνωρίσουν στο ελληνικό κοινό όχι μόνο τα έργα του αλλά και τον ίδιο. Περήφανος για κάθε ένα από τα βιβλία που έχουν εκδοθεί δήλωσε ο εκδότης, Γιάννης Χρονόπουλος. Βιβλία διαχρονικά, επιβεβαιώνοντας ότι η ιστορία δεν έχει ηλικία και έχει πάντα την τάση να επαναλαμβάνεται.

[ Απόσπασμα από το άρθρο της τοπικής εφημερίδας "Κηφισιά" για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον Εκδοτικό Οίκο Historical Quest και με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτο της Αθήνας ] Δείτε όλο το άρθρο στην online έκδοση της εφημερίδας Kifisia News


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.