Σύνδεση

Σύνδεση

Δημήτρης Μακρής Κουταλιανός (1915 - 1999)Στις 3 Σεπτεμβρίου 1999 πεθαίνει ο φημισμένος Έλληνας παλαιστής Δημήτρης Μακρής Κουταλιανός.

Ήταν απόγονος του επίσης φημισμένου παλαιστή του 19ου αιώνα Παναγή Κουταλιανού. Το επίθετο Κουταλιανός το έλαβαν από το νησί Κούταλη της
Προποντίδας απ' όπου κατάγονταν. Ο Δημήτρης Κουταλιανός σε μικρή ηλικία ανακάλυψε τη μυϊκή του δύναμη και σταδιοδρόμησε ως παλαιστής και ως αθλητής της άρσης βαρών.

Στη συνέχεια αφιερώθηκε στις παραστάσεις επίδειξης της μυϊκής του δύναμης και των ικανοτήτων του περιοδεύοντας ανά την Ελλάδα και σε πολλές χώρες
του εξωτερικού. Τα κυριότερα αγωνίσματα παρουσίασης ήταν το κανόνι, όπου ο Κουταλιανός πυροδοτούσε το κανόνι παραμένοντας ατράνταχτος, η κάμψη μεταλλικών λαμών και η συγκράτηση αυτοκινήτων που προσπαθούσαν να φύγουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

(Πηγές: Εγκυκλοπαίδεια Δομή, Wikipedia)

 

 

 

 

 


Σειρές Βιβλίων

  • Βυζαντινοί Αυτοκράτορες - Στρατηγοί
  • Ναπολέων Βοναπάρτης
  • Τεχνικά Παραμύθια
  • Όλντριχ του Χλουμ
  • Ιούλιος Καίσαρας

Τα Άρθρα μας

Δείτε την αρθρογραφία του Historical Quest σε μια σειρά θεματικών ενοτήτων που καλύπτει χρονικά όλο το φάσμα της ιστορίας. Πρόκειται για ιστορικά άρθρα, μελέτες και κείμενα από συγγραφείς - συνεργάτες του Historical Quest, που αρχικά είχαν δημοσιευτεί στα πλαίσια λειτουργίας του historical-quest.com ως μηνιαίο ηλεκτρονικό συνδρομητικό περιοδικό.
Πλέον ο Εκδοτικός Οίκος Historical Quest "απελευθερώνει" αυτές τις δημοσιεύσεις ώστε να είναι διαθέσιμες προς ανάγνωση σε κάθε επισκέπτη.

 

 

Όλα τα Άρθρα

Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.