Σύνδεση

Σύνδεση

Το 'weiβ' (Βάις: γερμαν.= Λευκό), είναι ένα ανατρεπτικό έργο, ενός άγνωστου/ ανώνυμου συγγραφέα, το οποίο από τον πρόλογο, θεωρείται ότι βρέθηκε σε χειρόγραφη μορφή μέσα σε ένα μπουκάλι.

ΤΙΤΛΟΣ : Weiβ - ΥΠΟΘΕΣΗ: Μια ομάδα ανθρώπων, σύγχρονων τσιρκολάνων - διασκεδαστών του δρόμου, ταξιδεύουν με την μεταφερόμενη σκηνή τους από πόλη σε πόλη, παίζοντας τα "θεάματά" τους που ο θιασάρχης τους "κλείνει". Έως ότου φτάνουν σε μια άνυδρη, ερημική μεγαλούπολη, όπου παίρνουν ως παραγγελία να ετοιμάσουν ένα έργο με νοσηρό περιεχόμενο, παρότι ο θίασός τους, έχει παράδοση στο γκροτέσκο θέατρο κωμικών περιστατικών (όπως τα μπουλούκια των τσαρλατάνων). Επιπλέον, μια μυστηριώδης επιδημία χτυπάει τον θίασο, γεγονός που φοβίζει τους ηθοποιούς διότι τα επεισόδια της κοινής τους ζωής παρομοιάζονται με τα επεισόδια του έργου που έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν. Παρόλο αυτά, αντιμετωπίζουν και τα δύο, σαν μια κωμωδία της ζωής και της τέχνης σε κόντρα των απρόσμενων εξελίξεων που τους περιμένουν.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το 'weiβ' (Βάις: γερμαν.= Λευκό), είναι ένα ανατρεπτικό έργο, ενός άγνωστου/ ανώνυμου συγγραφέα, το οποίο από τον πρόλογο, θεωρείται ότι βρέθηκε σε χειρόγραφη μορφή μέσα σε ένα μπουκάλι. Ο συγγραφέας μάλλον το επεξεργάστηκε και το διασκεύασε αν και δεν έδωσε κάποιο όνομα, παρά μόνο την ένδειξη Χ, ως υπογραφή. Οι καταστάσεις που περιγράφει, ανήκουν σε μια γκροτέσκο λογική για το πως αντιμετωπίζει μια ομάδα έναν μεγάλο κίνδυνο, όπως μια επιδημία, πράγμα που "ταίριαξε" με την μελέτη της ομάδας από τον περσινό Ιούλιο πάνω στο θέμα της πανούκλας.

Η Μάνσαφτ, προετοίμασε την πρώτη της μεγάλη παραγωγή με μια προπαράσταση που παρουσίασε στις αρχές Μαρτίου με τίτλο "Κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις (πριν σου συμβούν) σε περίπτωση βουβωνικής πανώλης", στην πρώην Αμερικάνικη βάση του Δήμου Ελληνικού, συγκεντρώνοντας σε δύο μέρες εκατοντάδες θεατές.

ΤΙΤΛΟΣ : Weiβ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ανώνυμος (το χειρόγραφο που βρέθηκε είχε την ονομασία "Χ", όπως παλία χειρόγραφα που ο συγγραφέας παρέμενε ανώνυμος, άγνωστος - η μετάφραση ανήκει σε μας από τα γερμανικά και τα Γαλλικά - το έργο είναι δίγλωσσο, γραμμένο μάλλον, αυτόν τον αιώνα. Ο συγγραφέας όμως πιθανολογείται βάσει υπόθεσης ότι είναι Φιλανδός. Το κείμενο είναι ένα μικρό διήγημα).

 

ΕΙΔΟΣ: "Μαύρη" κωμωδία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 130 λεπτά
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Σίμωνας
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Σπύρος Δημακόπουλος, Βίκυ Τριανταφύλλου, Βίκυ Λέκκα, Βικτωρία Σαμοθράκη, Βικτωρία Καλογιάννη, Μιχάλης Ζαχαρίας, Τζένη Μουρσιώτη, Κατερίνα Σπύρου, Ιωάννα Σμπόνια, Λίλη Τέγου, Κωνσταντίνος Λιναρδάκης, Χρυσάνθη Γιαννακοπούλου, Εύα Ανδρονικίδου, Αριάδνη Μιχαηλάρη, Σωτηρία Μαράθου, Τζωρτζίνα Ψαθά, Βίλμα Ροδίου, Ειρήνη Λοϊζου, Δανάη Ντέμου, Μαρίνα Σταμάτη
ΣΚΗΝΙΚΑ: Τώνια Ράλλη, Αχιλλέας Κουτσούρης, Εύα Ανδρονικίδου
Μια παραγωγή της mannschaft [ensemble group]

ΜΕΡΕΣ: Παρασκευή, Σαββάτο, Κυριακή
ΩΡΑ: 21:30
Από 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 15, 10 (φοιτ.), 7 ευρώ (ανεργίας)
Rabbithole, γερμανικού 20/ Μεταξουργείο
ΤΗλΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 210. 52 49 903

 

 


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.