Σύνδεση

Σύνδεση

Η έκθεση αντιγράφων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στο σταθμό του μετρό Grecia, Σαντιάγο, Χιλή

Από τις 7 Μαρτίου η Αρχαία Ελλάδα συναντά καθημερινά τους βιαστικούς κατοίκους του Σαντιάγο στο σταθμό του μετρό "Grecia (Ελλάδα)". Το μετρό της πρωτεύουσας της Χιλής κοσμείται πλέον από μια έκθεση αντιγράφων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Στον σταθμό, από τον οποίο υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, παρουσιάζονται 23 επεξεργασμένα αντίγραφα από γύψο, χαλκό και ασήμι. Από τα εκθέματα ξεχωρίζουν ένα αντίγραφο κεφαλής του Ομήρου, πορτραίτοα αθλητών, ένα αγαλματίδιο πυγμάχου και θεατρικές μάσκες.Τα αντίγραφα από τη Ζωφόρο του Παρθενώνα έγιναν από το Μουσείο της Ακρόπολης και έγιναν δωρεά στο μετρό του Σαντιάγκο πριν από 2 χρόνια. Ο τρόπος παρουσίασης των εκθεμάτων θυμίζει έντονα την αντίστοιχη έκθεση που συναντούν οι επιβάτες στο σταθμό "Ακρόπολη" στο μετρό της Αθήνας. Η δωρεά έγινε από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού με πρωτοβουλία της πρεσβείας Χιλής στην Ελλάδα, της ελληνικής Πρεσβείας στη Χιλή και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Σχέσεων του χιλιανού Υπουργείου Εξωτερικών και του Ιδρύματος Γαβριήλ και Μαρία Μουστάκης.


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.