Σύνδεση

Σύνδεση

Πολιτείες Αθέατες - Αφίσα παρουσίασης βιβλίουΚυκλοφόρησε το νέο βιβλίο των εκδόσεων Historical Quest με τίτλο "Πολιτείες Αθέατες", του Νίκου Μεντζίνη. Η επίσημη πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα λάβει χώρα την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Ανδρόγεω, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Συνδιοργανωτής της παρουσίασης είναι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας "Δ. Θεοτοκόπουλος", με συντονιστή το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη και ομιλητές τους:

  • Νίκος Παπαδάκης, αν. καθηγητής τμ. Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης
  • Ζαχαρίας Κατσάκος, D.E.AN. Φιλολογίας / κριτικός λογοτεχνίας
  • Κουτσούμπου Φανή, Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ηρακλείου

Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από ένα θεατρικό σχόλιο στο βιβλίο από το θέατρο "ΟΜΜΑ Στούντιο".


Πολιτείες Αθέατες - Εξώφυλλο Βιβλίου

Ο Λάκκος Ηρακλείου. Σήμερα μια υποβαθμισμένη περιοχή, αγκομαχά να ακολουθήσει το τρένο της ανάπτυξης. Τότε, στο Ηράκλειο του Μεσοπολέμου, περιοχή των απόβλητων, του ρεμπέτικου, των τρελαμένων ποιητών. Εκεί, και στην ευρύτερη περιοχή, διασταυρώνονται οι ζωές των ηρώων μας.

Η Ρόζα!!! Αφού πετιέται στο δρόμο, καταλήγει στις παρυφές της πορνείας, κουβαλά το σαρκίο της και πουλάει μπουκέτα λουλουδιών, σώζει κι ερωτεύεται, τον Νίκο, έναν κομμουνιστή επαναστάτη. Ζουν μαζί και οργανώνουν με τους συντρόφους τους τον «Σπάρτακο». Ένα αθλητικό και πολιτιστικό σωματείο για τους εργάτες. Μέχρι που ο «Ερημιάς», μυστικός ασφαλίτης και ο Ζίχνος, Αντισυνταγματάρχης Χωροφυλακής, απλώνουν τα δίχτυα τους για να πατάξουν τις επαναστατικές κινήσεις των εργατών που ζητούν τα δίκια τους και στέλνουν τον Νίκο στην εξορία.

Δυο φερέλπιδες πλούσιοι αστοί: O Γιάννης Μεσίνογλου εκ Μικράς Ασίας και ο Μηνάς Ψαρρός, υιοθετημένος γόνος Αλεξανδρινής οικογένειας. Σαν κομήτες διαγράφουν τη δική τους προσωπική πορεία και καταλήγουν στο Ηράκλειο που διψά για ανάπτυξη. Εργοστασιάρχες σαπουνιού και σταφίδας ρουφάνε το βίος του νησιού και υλοποιούν την «ανάπτυξη». Οι ζωές τους στα όρια. Κραιπάλη και βίτσια. Η Ρόζα, ανάμεσά τους.

Τι δουλειά έχει η Αναστασία Λεβιτάκη, πλούσια κόρη, στην ομάδα των Αρχειομαρξιστών;

Πολιτείες Αθέατες, ζωές αθέατες. Το τέλος της ιστορίας είναι κόκκινο. Από αίμα κι ελπίδα...

Ιστορίες για τον έρωτα και την επανάσταση. Ένας φόνος. Προδοσία αλλά και πίστη. Ανατροπές. Από τη Μικρά Ασία και την Αλεξάνδρεια στο Λάκκο του Ηράκλειου, στο Βερολίνο των Ναζί, στην ουτοπία, στο «Βουνό της Αλήθειας»...

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου


Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία έκδοσης για το βιβλίο στις Έντυπες Εκδόσεις του Historical Quest, όπου σας δίνεται και η δυνατότητα να προμηθευτείτε τα βιβλία των έντυπων εκδόσεών του κατ' ευθείαν μέσα από την ιστοσελίδα του, χρησιμοποιώντας το Σύστημα Αγορών του Paypal. Προσθέστε το βιβλίο ή τα βιβλία της επιλογής σας στο Καλάθι αγορών, πληρώστε εύκολα, άμεσα και με ασφάλεια μέσα από το περιβάλλον του Paypal και θα σας αποστείλουμε την παραγγελία σας ταχυδρομικά.

Σύντομα κοντά σας: Βιντεο-παρουσίαση για το βιβλίο του Νικόλαου Μεντζίνη "Πολιτείες Αθέατες", Εκδόσεις Historical Quest.

{multithumb}


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.