Σύνδεση

Σύνδεση

Ο Καβάφης και η Αγγλία

Το Βρετανικό Συμβούλιο μας προσκαλεί στη διάλεξη της Δρ. Βικτωρίας Σολομωνίδου που εξετάζει τους στενούς δεσμούς του Καβάφη με την Αγγλία και αφηγείται τη σειρά των γεγονότων που τον καθιέρωσαν ως τον διεθνούς φήμης ποιητή που γνωρίζουμε, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013.

Μέσα από βρετανικές αρχειακές πήγες, το αρχείο Καβάφη και εκτενή βιβλιογραφία, η ομιλία επιχειρεί να σκιαγραφήσει τα χρόνια που έζησε ο Καβάφης στην Αγγλία όταν ήταν παιδί, τα έξι «άγνωστα» χρόνια, 1872-1877, και να αξιολογήσει τη σημαντική επιρροή που είχε αυτή η περίοδος στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της καλλιτεχνικής πορείας του Ποιητή.

H ομιλία διοργανώνεται από το Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού και το Βritish Council, σε συνεργασία με το British School at Athens, και θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ομιλητής: Δρ. Βικτωρία Σολομωνίδου, Εταίρος King's College London

Η Βικτώρια Σολομωνίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το University College London (SSEES) και το Imperial College London. Είναι Διδάκτωρ και Εταίρος του King's College London. Εκτός από τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα στο χώρο της ιστορικής έρευνας, έχει μακροχρόνια εμπειρία στον τομέα των διμερών και των διεθνών πολιτιστικών σχέσεων.

Πληροφορίες:

British Council  

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ.: 210 3692 336

Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού

τηλ.: 6957 200277 (Ελένη Λυγεράκη)

 


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.