Σύνδεση

Σύνδεση

 Ευρωπαϊκή Ενοποίηση - Μια Διαδικασία Σύγκλισης ή Απόκλισης;Η παρουσίαση του νέου βιβλίου των εκδόσεων Historical Quest "Ευρωπαϊκή Ενοποίηση - Μια Διαδικασία Σύγκλισης ή Απόκλισης;" θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 19.00 στην Εστία Νέας Σμύρνης (Κ. Παλαιολόγου 1, Νέα Σμύρνη - πώς να έρθετε).

Την παρουσίαση θα προλογίσει ο Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Κος Θάνος Αθανασίου. Κύριος ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Δρ. Ιωάννης Βασιλείου.

Η Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες προς μια βαθύτερη Ευρωπαϊκή ενοποίηση, καθώς ο βασικός της στόχος είναι η οικονομική σύγκλιση. Παρά το γεγονός ότι όλα ανεξαιρέτως τα κράτη-μέλη έχουν λάβει σημαντικά κονδύλια για την περιφερειακή τους ανάπτυξη, έντονα φαινόμενα περιφερειακής οικονομικής απόκλισης παρατηρούνται ακόμη και σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 15. Το γεγονός αυτό αναπόφευκτα θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία της Ένωσης και αποτελεί τροχοπέδη στις προσπάθειες για κοινωνικοοικονομική συνοχή.

Το παρόν βιβλίο εξετάζει κριτικά την υπάρχουσα περιφερειακή οικονομική απόκλιση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνδυασμό με τη νέα διεύρυνση. Σκοπός είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το σχεδιασμό της Περιφερειακής Πολιτικής μετά το 2013, πάντα με κύριο στόχο τη συνοχή, στα πλαίσια μιας ήδη διευρυμένης Ένωσης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Historical Quest και προς το παρόν μπορείτε να το βρείτε στα γραφεία μας ή με αντικαταβολή, ενώ σύντομα θα υπάρχει και στα κεντρικά βιβλιοπωλεία «Χριστάκης», «Πολιτεία», «Τζανακάκης», «Libro», «Ελένη Τζεβελέκου» και "Σίμος Αχ.".

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο παρακαλούμε επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
Ευρωπαϊκή Ενοποίηση - Μια Διαδικασία Σύγκλισης ή Απόκλισης;


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.