Σύνδεση

Σύνδεση

O Eκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «Οι Αινιάνες», πραγματοποιεί επιστημονική εκδήλωση την Παρασκευή 1η Μαρτίου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13), ώρα 18:30.

 

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι κ. Jaume Farguell i Sitges, πολιτικός και ιστορικός ερευνητής από την Καταλονία , με θέμα: «Ιστορικό Ταξίδι στη Μεσογειακή Καταλονία: 13ος - 15ος αιώνας» και ο Δρ. Γεώργιος Κακαβάς, Δ/ντης Νομισματικού Μουσείου & Αναπληρωτής Δ/ντης Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, με θέμα: «Μεσαιωνικό Κάστρο της Υπάτης: Ιστορία – Έρευνα - Ανάδειξη».

Επίσης, το Σάββατο 2 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Υπάτη Φθιώτιδος επανάληψη της διάλεξης του κ. Jaume Farguell I Sitges, στο Αμφιθέατρο του Κακογιάννειου Αστεροσχολείου Υπάτης, ώρα 18:30.

Ο κ. Farguell I Sitges, είναι δικηγόρος, πολιτικός και ιστορικός ερευνητής από την πόλη Berga της Καταλονίας, πρόεδρος επίσης του πολιτιστικού οργανισμού Omnium Bergueda και του Casa D'Europa Bergueda. Έχει επισκεφθεί επανειλημμένα τη χώρα μας και την Υπάτη (ΝΕΟΠΑΤΡΙΑ) ενώ έχει δημοσιεύσει βιβλία σχετικά με την περίοδο της καταλανικής κυριαρχίας στο Μεσογειακό χώρο. Η επίσκεψη στην Βαρκελώνη και Berga του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Αινιάνες» τον Ιούλιο 2007 και η διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης επισφράγισαν τους δεσμούς φιλίας που τους ενώνει.

Ο Δρ. Γεώργιος Κακαβάς, Δ/ντης του Νομισματικού Μουσείου & Αναπληρωτής Δ/ντης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου αλλά και επίτιμο μέλος του Συλλόγου «Οι Αινιάνες», κατά την διάρκεια της θητείας του ως Προϊστάμενος της 24ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων υπήρξε οραματιστής και πρωτεργάτης της αποκατάστασης και προβολής του Μεσαιωνικού Κάστρου της Υπάτης. Συνοδοιπόρος σε πρωτοβουλίες ανάδειξης της πλούσιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Υπάτης και της περιοχής της καθώς και του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας, που εδρεύει στην Υπάτη..

Η εκδήλωση στην Αθήνα πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας, ενώ η εκδήλωση στην Υπάτη πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Υπάτης.

Θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά

Τηλ. Επικοινωνίας : 6942494797


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.