Σύνδεση

Σύνδεση

Ο Αστερίξ στην ΆρταΗ περιοδική έκθεση «50 Χρόνια Asterix. Η αναπαράσταση του αρχαίου κόσμου στις περιπέτειες του Asterix», που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τη Μαμούθ Κόμιξ, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του Asterix, παρουσιάζεται στην Άρτα σε συνεργασία με τη ΛΓ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Το κυρίως υλικό της έκθεσης περιλαμβάνει κάδρα αφιερωμένα στα τεύχη του Asterix, καμβάδες με γενικά στοιχεία για το κόμικ, καθώς και μία κατασκευή με ευχάριστες δραστηριότητες για τα παιδιά (μην ξεχάσετε τις φωτογραφικές σας μηχανές!) και όχι μόνο. Χάρτινες φιγούρες των ηρώων του κόμικ θα ενσωματωθούν επιλεκτικά στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας.

Το υλικό της περιοδικής έκθεσης έχει εμπλουτιστεί με μία μικρή ενότητα αφιερωμένη στην αναπαράσταση του αρχαίου κόσμου στις περιπέτειες του Asterix.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 20.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας και θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ο Asterix και η μεγάλη μάχη».

Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, Θέση Τρίγωνο (δίπλα στο κτίριο διοίκησης των ΤΕΙ), Άρτα, 3 Οκτωβρίου - 15 Δεκεμβρίου 2012.


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.