Σύνδεση

Σύνδεση

birthday historical quest22 Νοεμβρίου 2010 : Ιδρύεται ο Εκδοτικός Οίκος HISTORICAL QUEST | Σήμερα φίλες και φίλοι γιορτάζουμε 12 χρόνια εκδοτικής δραστηριότητας! 🎉🎉🎉🚎🚋📖🏡Έχοντας πλέον πάνω από 70 βιβλία που κυκλοφορούν από τον εκδοτικό οίκο μας, φιλοδοξούμε να προσθέτουμε κάθε χρόνο βιβλία που θα αγαπηθούν από το αναγνωστικό κοινό!📖📖📖🥰🥰🥰 Μεταξύ άλλων εδώ και περίπου δύο χρόνια, ο Ιππότης του εκδ. οίκου HQ έχει ξεκινήσει ένα ενδιαφέρον ταξίδι αναζήτησης ιστορικών θησαυρών σε Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Τσεχία. ⚔️⚔️🧙‍♂️🧙‍♂️ Και κάπως έτσι εγκαινιάστηκε ένας νέος κύκλος συνεργασιών με καταξιωμένους και φημισμένους εκδοτικούς οίκους και συγγραφείς του εξωτερικού.

Πρόκειται για τον εκδοτικό οίκο Taylor & Francis (πρώην Routledge) της Μεγάλης Βρετανίας, από τον οποίο αγοράστηκαν τα δικαιώματα και έχει ήδη εκδοθεί το βιβλίο «Αρχαία Μακεδονία» της Carol J. King. Επίσης, επισφραγίστηκε η συνεργασία με τον κορυφαίο ιταλικό εκδοτικό οίκο Laterza Editori, για την έκδοση στα Ελληνικά των βιβλίων του γνωστού Ιταλού ακαδημαϊκού Alessandro Barbero «Ιεροί Πόλεμοι: Σταυροφορίες εναντίον Τζιχάντ», «Βάρβαροι, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Απελαθέντες στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία» και «Γυναίκες, Λαίδες, Έμποροι, Ιππότες στον Μεσαίωνα», καθώς και το εμβληματικό και επίκαιρο βιβλίο του Ιταλού αλπινιστή, συγγραφέα και δημοσιογράφου Enrico Camanni με τίτλο «Η Ιστορία του Πάγου». Τέλος εγκαινιάστηκε μια εξαιρετική συνεργασία με δύο σπουδαίους τσέχικους εκδοτικούς οίκους. Πρόκειται για την Albatros, από τον ευρύ κατάλογο της οποίας έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα στα Ελληνικά τα εξαιρετικά παιδικά βιβλία «Αγάθα – Η Περίεργη Μαγισσούλα» της Linda Pacourková, «Γκέρντα: η Ιστορία μιας Φάλαινας» και «Γκέρντα - Μια ιστορία Θάρρους & Θάλασσας» του Adrian Macho, και η εκπληκτική πεντάτομη σειρά για παιδιά του Martin Sodomka «Πώς να Κατασκευάσεις: ένα Αυτοκίνητο / ένα Αεροπλάνο / μια Μοτοσυκλέτα / ένα Σπίτι / ένα Τρένο». Επίσης, σε συνεργασία με τον τσεχικό εκδοτικό οίκο ΜΟΒΑ έχει συμφωνηθεί η έκδοση στα Ελληνικά των πρώτων έξι τόμων της σειράς μεσαιωνικού αστυνομικού μυθιστορήματος «ο Ιππότης Όλντριχ του Κλουμ». Πρόκειται για ένα μόλις μικρό τμήμα του ογκώδους έργου του πλέον καταξιωμένου ακαδημαϊκού και πολυδιαβασμένου συγγραφέα στη Τσεχία, του δρ. Vlastimil Vondruska, και εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορούν ήδη ο πρώτος και ο δεύτερος τόμος στα βιβλιοπωλεία, με τίτλο "Το Στιλέτο & το Φίδι – Οι υποθέσεις του βασιλικού δικαστή Όλντριχ του Χλουμ" και "Η Ζντισλάβα και το χαμένο λείψανο – Οι υποθέσεις του βασιλικού δικαστή Όλντριχ του Χλουμ".

Φέτος, επίσης ήταν μια ιδιαίτερη ιστορική χρονιά. Καθώς, συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον Ξεριζωμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού, 110 χρόνια από την Έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων, 500 χρόνια από την παράδοση της Ρόδου στον Οθωμανό σουλτάνο Σουλεϊμάν Α’ και την αποχώρηση των Ιωαννιτών Ιπποτών, που εγκατέλειψαν τα Δωδεκάνησα μετά από 217 χρόνια κυριαρχίας (1305-1522) 💥💥💥 Ο εκδοτικός οίκος HQ θέλοντας να τιμήσει τα 100 Χρόνια Μνήμης της ιστορίας και του πολιτισμού του Μικρασιατικού Ελληνισμού έχει εκδώσει τα βιβλία : "Το Χρονικό της Μικρασιατικής Εκστρατείας", Yannis Chronopoulos "Μικρασιατική Καταστροφή", Βλάσης Αγτζίδης "1922 - Οι Ευθύνες", Δημήτριος Λυμπουρίδης. Επίσης κυκλοφορούν τα βιβλία "Η Αφήγηση Ενός Μαχητή - Το ημερολόγιο του Ευθύμιου Κατσιάπη, στρατιώτη των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13", Ιωάννης & Διονύσιος Γκιώνης, ένα βιβλίο που καταγράφει μνήμες από την εποποιία του Ελληνικού Στρατού (1912-1913), και "Οι Σταυροί της Ρόδου", Ελευθερία Σαραντινού, ιστορικό μυθιστόρημα που αναφέρεται στο τέλος της περιόδου της κυριαρχίας των Ιπποτών του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Το 2022 ήταν σίγουρα ξεχωριστό για τον εκδοτικό οίκο μας: "Η Ζωή στα Ελληνικά Υποβρύχια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου", Κρίστυ Ε. Ιωαννίδου τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο Α’ Τάξεως των Θετικών Επιστημών έτους 2021. "Το Χρονικό της Μικρασιατικής Εκστρατείας", Γιάννης Χρονόπουλος κυκλοφόρησε σε μια πολυτελή σκληρόδετη έκδοση, μαζί με την εφημερίδα Realnews της Κυριακής (16/10/2022). Μεταξύ άλλων, τρία νέα ξεχωριστά βιβλία "Ο Πόλεμος στη Νεώτερη Εποχή" Giampiero Brunelli "Δαίμονες, Άνεμοι, Δράκοι: Πώς ο άνθρωπος έμαθε να υπερνικά καταστροφές και κατακλυσμούς", Amedeo Feniello "Μιχαήλ Μάνος (1898 – 1944) – Η ζωή, το έργο και η θυσία ενός αληθινού πατριώτη", Κώστας Αγγελής προστέθηκαν στον κατάλογο των βιβλίων μας.

Τέλος, καθώς η ίδρυση του εκδ. οίκου HQ υπήρξε σχεδόν ταυτόχρονη με την έναρξη της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην Ελλάδα, ήταν φυσικό και λογικό ο εκδοτικό οίκος να εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα ζητήματα και να προχωρήσει στην έκδοση σημαντικών μελετών και δοκιμίων που αναλύουν αυτό το φαινόμενο αλλά και ευρύτερα οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Έτσι κυκλοφόρησε στον καιρό της πανδημίας και της ακόλουθης ανάπτυξης των ηλεκτρονικών αγορών, το βιβλίο "Οι Ολοκληρωμένες Επικοινωνίες Μάρκετινγκ στην Ελληνική Αγορά Βιβλίου", Σταύρος Χρονόπουλος, ένα βιβλίο που αφορά όλους όσους ασχολούνται και αγαπούν το βιβλίο!

Χρόνια πολλά! Χρονιά καλά!...με βιβλία πολλά και καλά! 🎉🎉🎉📖📖📖

Δείτε τον πλήρη κατάλογο των βιβλίων του εκδ. οίκου HISTORICAL QUEST.


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.