Σύνδεση

Σύνδεση

Αρχαία Μακεδονία

Ως η πρώτη αγγλόφωνη μονογραφία με θέμα την Αρχαία Μακεδονία, μετά από περίπου τριάντα χρόνια, το βιβλίο της Carol J. King, Associate Professor of Classics του Πανεπιστημίου Memorial of Newfoundland στον Καναδά, προσφέρει μια λεπτομερή αφήγηση για την άνοδο και την πτώση της δύναμης της Μακεδονίας στη χερσόνησο της Βαλκανικής και στην περιοχή του Αιγαίου κατά τη διάρκεια της περιόδου των 500 ετών της μακεδονικής μοναρχίας από τον 7ο έως τον 2ο αιώνα προ Χριστού. Η King εκμεταλλεύεται σε μεγάλο βαθμό τις φιλολογικές μαρτυρίες για την επιχειρηματολογία της, παραθέτοντας τόσο σύγχρονους όσο και μεταγενέστερους αρχαίους συγγραφείς, Η έρευνά της βασίζεται στην υλική τεκμηρίωση που προέρχεται από τα επιστημονικά πεδία της Αρχαιολογίας, της Επιγραφικής και της Νομισματικής.Το βιβλίο Αρχαία Μακεδονία εξισορροπεί τα ιστορικά στοιχεία με τις ερμηνείες -αυτές της συγγραφέως καθώς και άλλων ιστορικών- και ενθαρρύνει τον αναγνώστη να εμπλακεί στενά με το υλικό των πηγών και τα ιστορικά ερωτήματα που το υλικό αυτό αναγείρει.

"Αυτή η έγκυρη, καλογραμμένη, αφηγηματική ιστορία της Αρχαίας Μακεδονίας από τις πρώτες μέρες έως την ενσωμάτωσή της από τη Ρώμη, είναι οδυνηρά αναγκαία και θα γίνει ένα βασικό βοήθημα σε πανεπιστημιακά μαθήματα που έχουν να κάνουν με την Αρχαία Ελλάδα και τη Μακεδονία. Η πλούσια εικονογράφηση βοηθά στο να ζωντανέψει το κείμενο και ένα αυτόνομο κεφάλαιο για τον μακεδονικό στρατό επίσης βοηθά στο να γίνει κατανοητό πως και γιατί ο στρατός αυτός ήταν ο πιο τρομερός και ο πιο επιτυχημένος πριν από αυτόν της Ρώμης."

Καθηγητής Ian Worthington
Πανεπιστήμιο του Missouri ΗΠΑ

 
20.00€
18.00€
(Συμπ. 6% Φ.Π.Α.)
Συγγραφέας: Carol J. King
Εκδόσεις: Historical Quest: Μαυρομιχάλη 51, Αθήνα, ΤΚ. 10680
Υπεύθυνος Έκδοσης: Γιάννης Χρονόπουλος
Επιμέλεια Έκδοσης: Κλεάνθης Ζουμπουλάκης
Σελίδες: 736
Διαστάσεις: 14Χ20
ISBN: 978-618-5088-56-9
Έτος Έκδοσης: 2020
Στοιχεία Έκδοσης
Τίτλος: Αρχαία Μακεδονία - Η Ιστορία του βασιλείου από την ίδρυσή του έως και τη ρωμαϊκή κατάκτηση
Συγγραφέας: Carol J. King
Μετάφραση: Κλεάνθης Ζουμπουλάκης
Εκδόσεις: Historical Quest: Μαυρομιχάλη 51, Αθήνα, ΤΚ. 10680
Υπεύθυνος Έκδοσης: Γιάννης Χρονόπουλος
Επιμέλεια Έκδοσης: Κλεάνθης Ζουμπουλάκης
Σελίδες: 736
Αρχική Τιμή: 20,00 €
Διαστάσεις: 14Χ20
ISBN: 978-618-5088-56-9
Έτος Έκδοσης: 2020

Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.