Σύνδεση

Σύνδεση

pikermi 05

Με αφορμή ένα βιβλίο...


🔹"Αυτή ακριβώς είναι και η επιθυμία μας και η φιλοδοξία μας. Το βιβλίο αυτό να αποτελέσει μια καλή αρχή για να γνωρίσει το ευρύτερο ελληνικό αναγνωστικό κοινό τον ήρωα Μιχαήλ Μάνο και παράλληλα να ανοίξει, έστω μετά από τόσα χρόνια, την οφειλόμενη συζήτηση για το άγνωστο έγκλημα των Γερμανών στο Πικέρμι".

🔹Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, παρουσιάσαμε το βιβλίο στον ΔΟΠΑΠ Ραφήνας - Πικερμίου, ενώ είχαν προηγηθεί ώρες εποικοδομητικών συζητήσεων, ανταλλαγής χρήσιμων πληροφοριών, αλλά και θεσμική αλληλογραφίας του συγγραφέα Κώστα Αγγελή και όλων των εμπλεκόμενων συντελεστών του βιβλίου τόσο με τον Δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου,Ευάγγελο Μπουρνού όσο και με τους εκτελούντες χρέη Εκτελεστικών μελών του Δ. Σ. της Αδελφότητας των 54 απαγχονισθέντων στο Πικέρμι, Γεώργιου Μώρου και Ιωάννη Τσιάμη προκειμένου να "ανοίξει η οφειλόμενη συζήτηση".

🔹Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, βγήκε η πρόσκληση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, όπου με ιδιαίτερη συγκίνηση και ικανοποίηση διαπιστώσαμε πως εισάγεται την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, προς συζήτηση "η καθιέρωση δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας για το Πικέρμι" την 21η Ιουλίου...

🔹Και μόνο η επερχόμενη συζήτηση για το θέμα αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την περιοχή, καθώς είναι ένα βήμα δικαίωσης των 54ων "Αδικαίωτων ψυχών" και ταυτόχρονα μία προσωπική επιτυχία, καθώς αυτό το βιβλίο ήταν η αφορμή "να ανοίξει η οφειλόμενη συζήτηση", μετά από 78 χρόνια...

ΥΓ. Δήμαρχε ευχαριστώ...

Κώστας Αγγελής, συγγραφέας

 

Αναζητήστε εύκολα και γρήγορα το βιβλίο στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μας 


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.