Σύνδεση

Σύνδεση

parko eleutherias

Φίλες και φίλοι, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 γιορτάστηκε από το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας Τσεχικό Κέντρο Αθήνα / Czech Centre Athens η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο Πάρκο Ελευθερίας, στο σημείο του 𝝡𝝢𝝜𝝡𝝚𝝞𝝤𝝪 𝝩𝝤𝝪 𝝗𝝖𝝩𝝨𝝠𝝖𝝗 𝝬𝝖𝝗𝝚𝝠. Πρόκειται για το διεθνές έργο του διάσημου Τσέχου αρχιτέκτονα Bořek Šípek, το οποίο από το 2013 έχει τοποθετηθεί σε 40 πόλεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων είναι η Ουάσιγκτον, το Δουβλίνο, η Βαρκελώνη, η Πράγα, η Λισαβόνα, το Μιλάνο, η Βενετία, οι Βρυξέλλες κ.ά. Το «Παγκάκι του Βάτσλαβ Χάβελ», το οποίο αποτελείται από ένα τραπέζι που περιβάλει έναν κορμό δέντρου και δύο καρέκλες, δημιουργήθηκε από τον Τσέχο αρχιτέκτονα με έναν συμβολικό σκοπό: να τονίσει τη σημασία του να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι και να συζητάμε παρά τις όποιες διαφορές. Στην Αθήνα, τοποθετήθηκε σε ένα συμβολικό σημείο της πόλης, το Πάρκο Ελευθερίας.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 παρουσιάστηκε με την υποστήριξη του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας το βιβλίο "Η Ζντισλάβα και το χαμένο λείψανο – Οι υποθέσεις του βασιλικού δικαστή Όλντριχ του Χλουμ" του Vlastimil Vondruska, ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους σύγχρονους συγγραφείς στην ανατολική και στην κεντρική Ευρώπη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αυλή του τσεχο-σλοβάκικου εστιατορίου / μπυραρίας "Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ", Ρουμπέση 8, Νέος Κόσμος, Αθήνα

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μας


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.