Σύνδεση

Σύνδεση

Φωτογραφία του Αλ Καπόνε από το αστυνομικό τμήμα Στις 4 Μαΐου 1932 ο περιβόητος κακοποιός Αλ Καπόνε οδηγείται στις φυλακές του Αλκατράζ.

Η εποχή της ποτοαπαγόρευσης λειτούργησε ευνοϊκά για τις συμμορίες κακοποιών όπως ο Αλ Καπόνε, καθώς εξασφάλιζαν μεγάλο κέρδος και αποκτούσαν παράλληλα ισχύ και διασυνδέσεις με τον αστυνομικό και πολιτικό κόσμο.

Το Σικάγο είχε το πλεονέκτημα της γειτνίασης με το γειτονικό Καναδά, απ' όπου εισέρχονταν παρανόμως τα οινοπνευματώδη ποτά μέσω των Μεγάλων Λιμνών.

Ο Αλ Καπόνε ανέλαβε τα ηνία της συμμορίας ύστερα από τη δολοφονία του Τόριο από αντίπαλη συμμορία.

Οι ισχυρές διασυνδέσεις που είχε αποκτήσει καθώς και τα ακλόνητα άλλοθι που παρουσίαζε δεν μπορούσαν να τον καταστήσουν επίσημα κατηγορούμενο.

Στην ιστορία έχει μείνει η Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου κατά την οποία δολοφόνησε τα ηγετικά στελέχη της αντίπαλης συμμορίας αναλαμβάνοντας ουσιαστικά επικεφαλής του υποκόσμου στην πόλη του Σικάγο.

Το 1931 η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κατάφερε να τον καταδικάσει σε ενδεκαετή φυλάκιση για φοροδιαφυγή και έμεινε έγκλειστος στις περίφημες φυλακές του Αλκατράζ.

Αποφυλακίστηκε το 1939, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του ήταν ήδη αρκετά κλονισμένη και έτσι δεν μπόρεσε να ανακτήσει την παλαιά ισχύ του.

(Πηγές: Εγκυκλοπαίδεια Δομή, Wikipedia)


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.