Σύνδεση

Σύνδεση

Βάλτερ Φον Ραϊχενάου (1884 - 1942)Στις 8 Οκτωβρίου 1884 γεννιέται ο Γερμανός στρατιωτικός Βάλτερ Φον Ραϊχενάου.

Το 1902 θα καταταχθεί στο γερμανικό στρατό και το 1914 θα αποφοιτήσει από την Ακαδημία Πολέμου του Βερολίνου.

Στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο θα υπηρετήσει στο Δυτικό Μέτωπο και θα τιμηθεί για τη δράση του με την απονομή του σιδηρού σταυρού. Το τέλος του πολέμου θα τον βρει με το βαθμό του Λοχαγού.

Το 1932, όταν ήταν αρχηγός του επιτελείου του Βέρνερ Φον Μπλόμπεργκ στην Ανατολική Πρωσία, θα γνωριστεί με τον Αδόλφο Χίτλερ και θα γίνει θερμός υποστηρικτής του. Τον επόμενο χρόνο συνέβαλε στην άνοδο των Ναζί στην εξουσία και στην εδραίωσή τους.

Το 1939 ήταν αρχηγός της γερμανικής στρατιάς που εισέβαλε στην Πολωνία. Το 1940 ηγήθηκε της κατάληψης του Βελγίου και της Γαλλίας και προήχθη στο βαθμό του Στρατάρχη.

Παρά την αρνητική του εισήγηση για την εισβολή στη Σοβιετική Ένωση τοποθετήθηκε διοικητής της στρατιάς και έλαβε μέρος στην εφαρμογή της επιχείρησης «Μπαρμπαρόσα», επιτυγχάνοντας μάλιστα τις πρώτες νίκες του γερμανικού στρατού επί των Σοβιετικών.

Κατά την προέλαση των στρατιωτικών τμημάτων που ηγούνταν κατέλαβε το Κίεβο, το Μπέλγκοροντ, το Χάρκοβο και το Κουρσκ.

Στις 17 Ιανουαρίου 1942 θα υποστεί καρδιακή προσβολή και θα πεθάνει κατά τη διάρκεια της αερομεταφοράς του όταν το αεροπλάνο που τον μετέφερε συνετρίβη λίγο πιο έξω από την Πολτάβα.

(Πηγές: Εγκυκλοπαίδεια Δομή, Wikipedia)


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.