Σύνδεση

Σύνδεση

Μάικλ Φαραντέι (1791 - 1867)Στις 22 Σεπτεμβρίου 1791 γεννιέται ο Άγγλος φυσικός και χημικός Μάικλ Φαραντέι.

Ήταν γιος σιδηρουργού και εργαζόταν από την ηλικία των 14 ετών ως μαθητευόμενος σε ένα βιβλιοπωλείο. Εκεί είχε την ευκαιρία να διαβάζει και να μελετά πλήθος επιστημονικών βιβλίων.

Είχε ιδιαίτερη κλίση προς τη Χημεία και παρακολούθησε μια σειρά μαθημάτων του Χάμφρι Ντέιβι, του οποίου στη συνέχεια έγινε βοηθός. Οι μελέτες του στον τομέα της Χημείας είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Μεταξύ άλλων ανακάλυψε το βενζόλιο και εφηύρε το σύστημα των αριθμών της οξείδωσης. Έγινε Διευθυντής εργαστηρίου του Βασιλικού Ινστιτούτου το 1825 και ισόβιος καθηγητής Χημείας.

Στον τομέα της Φυσικής ο Φαραντέι ανακάλυψε την ηλεκτρομαγνητική επαγωγή, δηλαδή την εμφάνιση ηλεκτρισμού εξαιτίας της ύπαρξης μαγνητικού πεδίου, ενώ παράλληλα έθεσε τις βάσεις στο θεωρητικό τομέα για τις ανακαλύψεις μεταγενέστερων επιστημόνων.

Πέθανε στις 25 Αυγούστου 1867.

(Πηγές: Εγκυκλοπαίδεια Δομή, Wikipedia)


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.