Σύνδεση

Σύνδεση

Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας

Ύστερα από διακοπή επτά χρόνων το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας άνοιξε και πάλι τις πύλες του. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα μουσεία που δημιουργήθηκαν στην επαρχία και πλέον είναι ένα από τα πιο σύγχρονα, καθώς τα εκθέματα παρουσιάζονται με τη βοήθεια υπερσύγχρονης τεχνολογίας.

Tο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας χτίστηκε μεταξύ των ετών 1907-1908 στο τότε Πιαλί Τεγέας. Πλέον έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στις νέες τεχνολογίες, υπάρχουν διαδραστικές τράπεζες, εικονικές περιηγήσεις και άλλα νέα συστήματα, που για πρώτη φορά εισήχθησαν στην Ελλάδα για το έργο της επανέκθεσης του συγκεκριμένου μουσείου.

Το Μουσείο Τεγέας μπορεί κάποιος να το εντοπίσει πλέον στο facebook, όπου έχει δημιουργηθεί σελίδα με φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες, αλλά και να επισκεφθεί τον ιστότοπο tegeamuseum.gr

ΓΡΑΦΕΙ:Γιώργος Βράτσος

Πηγή: http://enlefko.fm/  http://www.tegeamuseum.gr/

 


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.