Σύνδεση

Σύνδεση

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Αμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας, 19:00
(Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα)

Διάλεξη με θέμα "Είναι δυνατή μια παγκόσμια ιστορία των ερειπίων;"

 

Ο Alain Schnapp είναι μια κεντρική προσωπικότητα στον χώρο της ιστοριογραφίας αλλά και της σύγχρονης γαλλικής έρευνας στις ανθρωπιστικές σπουδές. Τα ενδιαφέροντά του διευρύνθηκαν σταδιακά, από την ελληνική εικονογραφία και την πολιτιστική ιστορία της αρχαιότητας προς μία ευρύτερη μελέτη της ιστορικής διαμόρφωσης της συνείδησης του παρελθόντος. Το βιβλίο του La Conquête du passé : aux origines de l'archéologie (1993) αποτελεί βασικό έργο αναφοράς για την ιστορία της αρχαιολογίας, από τους αρχαίους πολιτισμούς έως τον 19ο αιώνα και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες (ελληνικά από τις Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, 2004).

Ο Alain Schnapp, καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris I (Panthéon-Sorbonne), υπήρξε ιδρυτής και πρώτος διευθυντής του Institut National d'Histoire de l'Art και συντονιστής του Ευρωπαϊκού πολιτιστικού προγράμματος «Archives of European Archaeology». Είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Προωθημένων Σπουδών του Παρισιού.

Μετά την διάλεξη, θα συζητήσουμε με τον ομιλητή με ένα ποτήρι κρασί.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την χορηγία του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου.

Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών/Ε.Ι.Ε.

Βασ. Κωνσταντίνου 48, 116 35 Αθήνα

Τ +30 210 7273 554, 580

F +30 210 7246212

W www.eie.gr


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.