Σύνδεση

Σύνδεση

Το Αρρεναγωγείο στο Βραχάσι

Την παραχώρηση του εγκαταλειμμένου κτιρίου όπου παλιά στεγαζόταν το Αρρεναγωγείο Βραχασίου για 30 χρόνια ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, δίνοντας στη Βελγική Αρχαιολογική Σχολή που το ζήτησε, τριετή διορία για να βρει τα αναγκαία κονδύλια και να κάνει τις μελέτες, για την αναστήλωση του κτιρίου και την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του.

 

Η Βελγική Σχολή Αθηνών διενεργεί αρχαιολογική ανασκαφή στη θέση «Κεφάλι» στο Σίσι αλλά και σε άλλες θέσεις. Επιθυμεί, λοιπόν, να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο κτίριο και να το μετατρέψει σε «Κέντρο Αρχαιολογικών Ερευνών».

Η Βελγική Σχολή ζήτησε η παραχώρηση να γίνει για 50 χρόνια, χρόνο όμως που το Δημοτικό Συμβούλιο θεώρησε πολύ και τον μείωσε στα 30 χρόνια, με δυνατότητα ανανέωσης του χρόνου παραχώρησης στο μέλλον. Η δε πενταετία που ζήτησε η Σχολή ως χρόνο για να μορφοποιήσει και να υποβάλει το σχέδιο και να εξασφαλίσει χρηματοδότηση θεωρήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο μακρά και μειώθηκε στην τριετία.

Πηγές:

Ανατολή online, http://tinyurl.com/72uhj5s (06/02/2012)


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.