Σύνδεση

Σύνδεση

Το Μουσείο Μπενάκη

Επιστρέφουν από τις 6/11 οι ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, με τους επιμελητές τους να μας «ξεκλειδώνουν» ιστορίες πίσω από επιλεγμένα εκθέματα.

Εμπειρία η διαδρομή στις ατμοσφαιρικές του συλλογές με τις βυζαντινές εικόνες, τις αρχοντικές ελληνικές ενδυμασίες και τους ξυλόγλυπτους κοζανίτικους οντάδες. Δεν σε ιντριγκάρουν όμως και οι ιστορίες πίσω από τα επιμέρους εκθέματα; Γι' αυτό επιστρέφουν οι ξεναγήσεις στο Μουσείο Μπενάκη. Κάθε Πέμπτη (από 6/11 ) στο Κολωνάκι και κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στο παράρτημα του Κεραμεικού, οι επιμελητές των συλλογών θα φωτίζουν τυχόν απορίες και θα μοιράζονται τη χαρά ενός «ταξιδιού» που ξεκινά την αυγή της προϊστορίας και καταλήγει στον 20ό αιώνα. Οι περιηγήσεις ξεκινούν στις 6/11 με τις αρχαίες και ρωμαϊκές, ενώ στις 12/11 σειρά έχουν οι ισλαμικές συλλογές. Δεν ξεχνούν όμως και τους επισκέπτες με χαμηλή όραση ή τυφλότητα, αφού το πρόγραμμα «Βλέποντας με τις αισθήσεις» συνεχίζεται στις 10/11, σε ένα ταξίδι με ήχους και εικονίσματα από τον Χάνδακα και τη Βενετία των 15ου και 16ου αι.

Πηγή: www.athinorama.gr


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.