Ναπολέων Βοναπάρτης - Οι Μεγάλες Μάχες / Τόμος Β΄

napoleon_b-cover.jpg

«Όποιος ξέρει από πριν που θέλει να πάει, δεν πηγαίνει πολύ μακριά» δηλώνει ο Βοναπάρτης στους συμπολεμιστές του. Και είναι αλήθεια ότι αυτός ήταν αποφασισμένος να βαδίσει πάνω στο μονοπάτι της Ιστορίας όσο πιο μακριά γίνεται. Εις μάτην, οι φρενιασμένοι εχθροί του συγκροτούν τον έναν Συνασπισμό μετά τον άλλο, από το 1800 ως το 1805, για να σταματήσουν τον «παρακατιανό» και ενοχλητικό Κορσικανό.

Στον τόμο Β΄ (θα ακολουθήσουν άλλοι 6 τόμοι ως το 2016) της σειράς «Ναπολέων Βοναπάρτης – Οι Μεγάλες Μάχες» των εκδόσεων Historical Quest, ο Δημήτρης Θαλασσινός και ο Γιάννης Χρονόπουλος εστιάζουν σε τρία σημαντικά γεγονότα των Ναπολεόντειων Πολέμων: τον πόλεμο στη θάλασσα, την ταπείνωση των Αυστριακών στην Ουλμ και τον θρίαμβο του Ναπολέοντα στο Αούστερλιτς. 

Παράλληλα, διηγούνται την ομηρική αυτοθυσία του Νέλσωνα και ρίχνουν φως σε ξεχασμένες σκιές ηρώων όπως ο Γάλλος στρατηγός Πιερ Ντουπόν και ο Αυστριακός στρατηγός Γιόχαν Σμιτ αλλά και στους χιλιάδες πολεμιστές –Γάλλους και Συμμάχους- που πολέμησαν με σθένος και καρτερικότητα στη διάρκεια των εκστρατειών αυτών.

 

Τίτλος: ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ – ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ / ΤΟΜΟΣ Β΄

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

Συγγραφέας: Δημήτριος Γ. Θαλασσινός & Γιάννης Κ. Χρονόπουλος

Εκδόσεις Historical Quest: Χρυσηΐδος 66, Ίλιον, Αθήνα, ΤΚ. 131 22

Τηλ: 210 26 11 832

ΣΕΙΡΑ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΕΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ)

Υπεύθυνος 'Έκδοσης: Γιάννης Χρονόπουλος

Επιμέλεια Έκδοσης: Γιάννης Χρονόπουλος

Σελίδες: 170, χαρτί velvet 115 gr, 42 έγχρωμες & 9 ασπρόμαυρες εικόνες.

Αρχική Τιμή: Εξαντλημένο

Διαστάσεις: 14x20

ISBN: 978-618-80309-6-1

Έτος Έκδοσης: Αθήνα, Οκτώβριος 2013

Share