Ναπολέων Βοναπάρτης - Οι Μεγάλες Μάχες / Τόμος Δ'

napoleon-tomos-d-low-res.jpg

«Ο 19ος αιώνας ανοίγει με δύο δυνάμεις που συγκρατούν τον κόσμο: τη γερμανική σκέψη και τη Γαλλική Επανάσταση…εκτός απ’ αυτές όλα είναι σύγχυση, συμφέροντα, σταμάτημα, μισοσκόταδο…δεν υπάρχει παρά μία σκέψη, αυτή του Καντ, ένας λόγος, αυτός του Γκαίτε, μία φωνή, αυτή του Μπετόβεν. Ο μόνος άνθρωπος που απαντά σ΄αυτούς είναι ο Ναπολέων, του οποίου η φαντασία είναι τέτοια, ώστε να δίνει στη δράση του τη μεγαλειώδη όψη του ονείρου» παρατηρεί εύστοχα ο Élie Faure.

Στον τόμο Δ΄ της οκτάτομης σειράς «Ναπολέων Βοναπάρτης – Οι Μεγάλες Μάχες» των εκδόσεων Historical Quest, ο Γιάννης Χρονόπουλος αφηγείται και παρουσιάζει τα επόμενα νικηφόρα βήματα του μεγάλου στρατηλάτη: Εϋλάου, Φρίντλαντ, Άμπενσμπεργκ, Λάντσχουτ, Εκμιούλ, Ρέγκενσμπουργκ (Ρατισμπόν), Βιέννη & Βαγκράμ. Υπήρχε όμως και μία ήττα που άφηνε έναν δυσοίωνο αστερίκο για το μέλλον• Άσπερν-Έσσλινγκ.

Ο τόμος Δ΄ εμπλουτίζεται επίσης με πληροφορίες για τους στρατούς της εποχής, τον οπλισμό, την εκπαίδευση, την οργάνωση και τις τακτικές τους, προσωπικότητες που έπαιξαν κεντρικό ρόλο στα γεγονότα και το διπλωματικό και πολιτικό υπόβαθρο της εποχής των Πολέμων του Δ΄ και του Ε΄ Συνασπισμού.

Τίτλος: ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ – ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ / ΤΟΜΟΣ Δ΄

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

Συγγραφέας: Γιάννης Κ. Χρονόπουλος

Εκδόσεις Historical Quest: Χρυσηΐδος 66, Ίλιον, Αθήνα, ΤΚ. 131 22

Τηλ: 210 26 11 832

ΣΕΙΡΑ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΕΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ)

Υπεύθυνος 'Έκδοσης: Σταύρος Χρονόπουλος

Επιμέλεια Έκδοσης: Σταύρος Χρονόπουλος

Σελίδες: 456, χαρτί velvet 80gr, 72 έγχρωμες & 24 ασπρόμαυρες εικόνες.

Αρχική Τιμή: Εξαντλημένο

Διαστάσεις: 14x20

ISBN: 978-618-5088-12-5

Έτος Έκδοσης: Αθήνα, Οκτώβριος 2015

Share