Σύνδεση

Σύνδεση

Ο Ιωάννης Βασιλείου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2003 έλαβε το πρώτο μεταπτυχιακό του δίπλωμα (Master) από το Πανεπιστήμιο του Warwick στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία. Το 2005 έλαβε το δεύτερο μεταπτυχιακό του δίπλωμα (Master) από το Πανεπιστήμιο του Birmingham στο Διεθνές Οικονομικό Μάνατζμεντ. Το 2011 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Birmingham με εξειδίκευση στις οικονομικές και πολιτικές πτυχές της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το 2011 ασχολείται με την ακαδημαϊκή έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα σε θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή πολιτική και οικονομική κατάσταση.

Με τον εκδοτικό οίκο Historical Quest έχει εκδώσει τα εξής βιβλία: α) Ευρωπαϊκή Ενοποίηση – Μια διαδικασία Σύγκλισης ή Απόκλισης; (Απρίλιος 2014), β) το Παρόν και το Μέλλον της Γεωργικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Μάιος 2015), γ) Η Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Μια Κριτική Προσέγγιση (Μάιος 2015), δ) Ευρωπαϊκή Ένωση & Ενέργεια - Η Πορεία προς το 2050, Σκέψεις, ιδέες και συμπεράσματα (Φεβρουάριος 2017), ε) Προϋπολογισμός της Ε.Ε. - Ζητήματα Κατανομής και Αναδιανομής Πόρων στην Ε.Ε. (Μάρτιος 2017), στ) Η Επέκταση της Ε.Ε. στο Διάστημα (Μάιος 2017), ζ) Κλιματική Αλλαγή - Διαχειρίσιμο πρόβλημα ή αργός θάνατος του πλανήτη (Νοέμβριος 2017), η) Οικονομική Κρίση - Απασχόληση & Κοινωνικές Υποθέσεις στην Ε.Ε. (Νοέμβριος 2017) και θ) Οι Επιχειρήσεις στην Ε.Ε. - Μονοπώλια - Καρτέλ - Κρατικές Ενισχύσεις - Κανόνες Ανταγωνισμού (Ιανουάριος 2018).

Ο/Η Ιωάννης Βασιλείου έχει γράψει το βιβλίο:
Οι Επιχειρήσεις στην Ε.Ε.
Κατηγορία: Ευρωπαϊκά θέματα

Οικονομική Κρίση – Απασχόληση & Κοινωνικές Υποθέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Κατηγορία: Ευρωπαϊκά θέματα

Κλιματική Αλλαγή - Ρόλος & Δράσεις της Ε.Ε. ως το 2050
Κατηγορία: Ευρωπαϊκά θέματα

Η Επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Διάστημα
Κατηγορία: Ευρωπαϊκά θέματα

Προϋπολογισμός της Ε.Ε.
Κατηγορία: Ευρωπαϊκά θέματα

Ευρωπαϊκή Ένωση & Ενέργεια
Κατηγορία: Ευρωπαϊκά θέματα

Η εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Κατηγορία: Ευρωπαϊκά θέματα

Το Παρόν και το Μέλλον της Γεωργικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Κατηγορία: Ευρωπαϊκά θέματα

Ευρωπαϊκή Ενοποίηση - Μια Διαδικασία Σύγκλισης ή Απόκλισης
Κατηγορία: Ευρωπαϊκά θέματα

Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.