Σύνδεση

Σύνδεση

Νίκος Γούναρης (1915 - 1965)Στις 5 Μαΐου 1965 πεθαίνει ο Έλληνας τραγουδιστή Νίκος Γούναρης.

Χάρη στη μελωδική φωνή του χαρακτηρίστηκε ως ο «τροβαδούρος της Αθήνας». Θεωρείται ένας από τους κυριότερους ερμηνευτές του λεγόμενου ελαφρού ελληνικού τραγουδιού.

Αναγνωρίζοντας τις ικανότητες και το ταλέντο του Γούναρη, ο συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης συνήθιζε να λέει: «Όσο υπάρχει Γούναρης δεν μπορεί το λαϊκό να σηκώσει κεφάλι».

Οι δίσκοι με τα τραγούδια του Γούναρη γνώρισαν ευρεία επιτυχία.

Πρωτοεμφανίστηκε στα ελληνικά μουσικά πράγματα το 1936 και αναδείχθηκε στην Κατοχή, παράλληλα με τη συμμετοχή του στην Αντίσταση. Για τις υπηρεσίες του στον αγώνα της απελευθέρωσης και για τις πράξεις του τιμήθηκε με το Αριστείο της Εθνικής Αντίστασης.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ταξίδεψε αρκετές φορές στις ελληνικές παροικίες του εξωτερικού, στην Αμερική, την Αυστραλία και την Αίγυπτο.

Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες του υπήρξαν τα τραγούδια: «Αυτός ο άλλος», «Ένα βράδυ που 'βρεχε», «Σκαλί σκαλί θα κατεβώ» και «Άρχισαν τα όργανα».

Πέθανε από καρκίνο στις 5 Μαΐου του 1965.

(Πηγές: Εγκυκλοπαίδεια Δομή, Wikipedia)


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.