Σύνδεση

Σύνδεση

Παλαιό ελληνικό τρένοΣτις 10 Απριλίου 1924 πραγματοποιείται η πρώτη ένοπλη ληστεία με λεία σε ελληνικό τρένο.

Η δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελλάδα ξεκίνησε τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα έπειτα από πρωτοβουλία των κυβερνήσεων του Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος θεωρούσε πως η συγκρότηση σιδηροδρομικού δικτύου αποτελούσε θεμέλιο λίθο για τον επιδιωκόμενο εκσυγχρονισμό του κράτους.

Με την πάροδο των ετών το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας άρχισε να εξαπλώνεται και να μεγαλώνει συνδέοντας τις μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής χώρας.

Λίγα χρόνια αργότερα, στις 10 Απριλίου 1924 σημειώθηκε η πρώτη ληστεία σε ελληνική αμαξοστοιχία. Το τρένο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη ήταν σταθμευμένο στην περιοχή του Δοξαρά στη Λάρισα, όταν εισέβαλλαν σε αυτό τέσσερις ένοπλοι άνδρες μεταμφιεσμένοι φορώντας ψεύτικα μουστάκια και περούκες.

Οι εισβολείς, αφού εισήλθαν στην αμαξοστοιχία λήστεψαν τους επιβάτες της πρώτης θέσης, στην οποία ταξίδευαν οι μεγαλοαστοί και επιχειρηματίες. Ανάμεσα στους ληστευθέντες συγκαταλέγονταν ο τότε Υπουργός Υγείας Δημήτριος Πάζης και ο Γενικός Διοικητής Μακεδονίας Ιωάννης Βηλαλάς.

Υπολογίζεται ότι η λεία των κακοποιών ανήλθε στο ιδιαίτερα σημαντικό για την εποχή ποσό των 200.000 δραχμών. Οι έρευνες της αστυνομίας περιστράφηκαν γύρω από την τοπική συμμορία των Παγιούλα - Παπαγεωργίου.

(Πηγές: Εγκυκλοπαίδεια Δομή, Wikipedia, San Simera)


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.