Σύνδεση

Σύνδεση

Έρνστ Λίντεμαν (1894 - 1941)

Στις 28 Μαρτίου 1894 γεννιέται ο Γερμανός αξιωματικός του Αυτοκρατορικού Ναυτικού και στη συνέχεια της Kriegsmarine Έρνστ Λίντεμαν.

Αρχικά, το 1913 κατατάχθηκε στο Αυτοκρατορικό ναυτικό και θήτευσε ως αξιωματικός του πυροβολικού στα πλοία Έλζας και Σλέσβιχ – Χόλσταιν. Κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου χρημάτισε Λέκτορας της Σχολής του Ναυτικού Πυροβολικού.

Στη συνέχεια διετέλεσε σύμβουλος και επικεφαλής του τμήματος σχηματισμού μάχης της Ανώτατης Ναυτικής Διοίκησης.

Το 1938 σε αναγνώριση της προσφοράς και των ικανοτήτων του προήχθη σε Πλοίαρχο και δύο χρόνια αργότερα, το 1940, του ανατέθηκε η διοίκηση του περίφημου θωρηκτού Βίσμαρκ.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έλαβε μέρος σε αρκετές ναυμαχίες. Στις 24 Μαΐου 1941 το Βίσμαρκ ναυμάχησε με τα θωρηκτά HMS Hood και HMS Prince of Wales βυθίζοντας το πρώτο και προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο δεύτερο.

Παρόλα αυτά το Βίσμαρκ εξήλθε από τη ναυμαχία με ένα σημαντικό μειονέκτημα, καθώς εξαιτίας ενός βλήματος που το έπληξε στο πηδάλιο παρέμενε ακυβέρνητο. Έτσι, ύστερα από τρεις ημέρες το Βρετανικό Ναυτικό που το κατεδίωκε το πρόφτασε βυθίζοντάς το.

Ο Λίντεμαν μαζί με το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος βρήκαν το θάνατο στις 27 Μαΐου 1941.

Για την στρατιωτική προσφορά του, του απονεμήθηκαν ο Σιδηρούς Σταυρούς 1ης και 2ης τάξης για την προσφορά του κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και ο Σταυρός των Ιπποτών που του απονεμήθηκε μετά το θάνατό του για τη βύθιση του HMS Hood.

(Πηγές: Εγκυκλοπαίδεια Δομή, Wikipedia)


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.