Σύνδεση

Σύνδεση

Γκαλεάτσο Τσιάνο (1903 - 1944)Στις 18 Μαρτίου 1903 γεννιέται ο Ιταλός διπλωμάτης και πολιτικός Γκαλεάτσο Τσιάνο.

Σπούδασε νομικά και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως δημοσιογράφος σε διάφορες φασιστικές εφημερίδες. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στο διπλωματικό σώμα και διετέλεσε διπλωματικός ακόλουθος στις πρεσβείες του Ρίο ντε Τζανέριο, το Μπουένος Άιρες και το Βατικανό. Επίσης, χρημάτισε γενικός πρόξενος στην Κίνα.

Το 1933 τοποθετήθηκε επικεφαλής στο γραφείο τύπου του Μπενίτο Μουσολίνι και ακολούθως νυμφεύτηκε την κόρη του.

Έλαβε διάφορα αξιώματα, Υφυπουργός Τύπου και Προπαγάνδας, μέλος του Μεγάλου Φασιστικού Συμβουλίου και Υπουργός Εξωτερικών.

Από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών συνομολόγησε μαζί με τον ομόλογό του Γερμανό Γιοαχίμ φον Ρίμπεντροπ το περίφημο «Χαλύβδινο Σύμφωνο», με το οποίο προωθούνταν η Ιταλογερμανική Συμμαχία με τη δημιουργία του Άξονα.

Το 1943 παύτηκε από τα καθήκοντά του και μετά τη σύλληψη του Μουσολίνι διέφυγε στη Γερμανία. Συνελήφθη και παραδόθηκε στις φασιστικές αρχές της Βόρειας Ιταλίας.

Εκτελέστηκε στις 11 Ιανουαρίου 1944 με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

(Πηγές: Εγκυκλοπαίδεια Δομή, Wikipedia)


Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.