Σύνδεση

Σύνδεση

Valentinian-IIΣτις 15 Μαΐου 392 μ.Χ. δολοφονείται ο Αυτοκράτορας του Δυτικού Ρωμαϊκού Κράτους Βαλεντιανός Β'.

Ήταν γιος του Βαλεντιανού Α' και της Ιουστίνης. Σε ηλικία 4 ετών χρήστηκε Αυτοκράτωρ μαζί με τον μεγαλύτερο ετεροθαλή αδερφό του Γρατιανό, ύστερα από το θάνατο του πατέρα τους.

Το 383 μ.Χ. ο Γρατιανός πεθαίνει και ο Βαλεντιανός Β' αναλαμβάνει Αυτοκράτωρ υπό κηδεμονία έως και τη δολοφονία του το 392 μ.Χ.

Πριν δολοφονηθεί είχε αναγκαστεί να παραδώσει το θρόνο του στον σφετεριστή της εξουσίας Μάξιμο, ο οποίος εκδιώχθηκε στη συνέχεια από τον Αυτοκράτορα της Ανατολής Θεοδόσιο Α'.

(Πηγές: Εγκυκλοπαίδεια Δομή, Wikipedia)


Σειρές Βιβλίων

Γιάννης Χρονόπουλος

Ναπολέων Βοναπάρτης - Α' Τόμος

Γιάννης Χρονόπουλος

Ναπολέων Βοναπάρτης - Β' Τόμος

Γιάννης Χρονόπουλος

Ναπολέων Βοναπάρτης - Γ' Τόμος

Γιάννης Χρονόπουλος

Ναπολέων Βοναπάρτης - Δ' Τόμος

Γιάννης Χρονόπουλος

Κωνσταντίνος Α ο Μέγας

Γιάννης Χρονόπουλος

Ιουστινιανός & Βελισάριος

Γιάννης Χρονόπουλος

Ηράκλειος

Χρήστος Αναγνώστου

Ιούλιος Καίσαρας - Αλεξανδρινός Πόλεμος

Χρήστος Αναγνώστου

Ιούλιος Καίσαρας - Ισπανικός Πόλεμος

Χρήστος Αναγνώστου

Ιούλιος Καίσαρας - Αφρικανικός Πόλεμος

Τα Άρθρα μας

Δείτε την αρθρογραφία του Historical Quest σε μια σειρά θεματικών ενοτήτων που καλύπτει χρονικά όλο το φάσμα της ιστορίας. Πρόκειται για ιστορικά άρθρα, μελέτες και κείμενα από συγγραφείς - συνεργάτες του Historical Quest, που αρχικά είχαν δημοσιευτεί στα πλαίσια λειτουργίας του historical-quest.com ως μηνιαίο ηλεκτρονικό συνδρομητικό περιοδικό.
Πλέον ο Εκδοτικός Οίκος Historical Quest "απελευθερώνει" αυτές τις δημοσιεύσεις ώστε να είναι διαθέσιμες προς ανάγνωση σε κάθε επισκέπτη.

 

 

Όλα τα Άρθρα

Τα Cookies μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία κατά τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Historical Quest αποδέχεστε τη χρήση Cookies. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους Όρους Χρήσης & Απορρήτου.